Knud Larsens udbygning mødte ikke velvilje

Knud Larsens udbygning mødte ikke velvilje

Byggecentret på Gl. Køge Landevej har bygget ud før de fik tilladelse, nu søger de om ændring af lokalplan - foreløbig er sagen udskudt til yderligere politiske overvejelser

Det er både flabet, frækt og provokerende, hvis man som lokal virksomhed mener, at man kan få tilladelse til at bygge ud, når man allerede har gjort det.

Det udtrykte flere medlemmer i Hvidovre kommunalbestyrelse, da de på deres seneste møde behandlede en anmodning fra Knud Larsen Byggecenter om, at få Hvidovre Kommune til at udarbejde en ny lokalplan, der giver mulighed for at bygge ud. Udarbejdelsen af en ny lokalplan er nemlig nødvendig, hvis byggecentrets nuværende bygninger skal lovliggøres.

- Når de har fået afslag i 2017, så er det flabet at vente til oktober 2018 og tro, at man får tilgivelse. De har overbebygget og fået nej. Så har de lagt det i skuffen og er kommet tilbage for at få dispensation. Jeg synes, det er frækt, sagde René Langhorn (DF), der er formand for Bygge- og Planudvalget.

Sagen udsat

Knud Larsen Byggecenter på Gl. Køge Landevej har med sin seneste ansøgning, der skal lovliggøre deres udbygning, desuden begrundet deres anmodning med, at nye miljøkrav gør det nødvendigt for dem at have mere plads. Om det er en begrundelse, der holder vand, havde Hvidovrelistens kommunalbestyrelsesmedlem Karoline Cleemann set nærmere på.

- Den her sag har to uafhængige dele. Den ene er en overskridelse af bebyggelsesprocenten og kommuneplanen. Det er vores holdning, at den enkelte skal rette sig efter reglerne. Det skal ikke være nemmere at få tilgivelse end tilladelse. Den anden del omhandler udefrakommende regler, som skal beskytte vores miljø, sagde Karoline Cleemann (Hvidovrelisten) og fortsatte:

- Det er sund fornuft, men jeg er blevet usikker på, hvilke krav der er til opbevaring af imprægneret træ, og det har fået mig til at ringe til Miljøstyrelsen. De har ikke kendskab til, at der skulle være nye regler på vej. Summa summarum er der en del uafklarede spørgsmål, og derfor mener Hvidovrelisten, at det er klogt at udsætte sagen, sluttede Karoline Cleemann.

Både oplysningen og forslaget om at udsætte sagen vandt bred genklang i kommunalbestyrelsen.

- Interessant Karoline. Og ja, man kan sige frækt, flabet. Det er vi sådan set enige om (henvendt til René Langhorn, red.). Jeg undrede mig også, og er også blevet provokeret, så mit forslag er, at vi beder forvaltningen om at gå i dialog med dem (byggecentret, red.) om deres planer for Søvangsvej, som eventuelt kan give dem mere plads, sagde borgmester Helle Adelborg (A) og betegnede sagen som “kompliceret”.

Planer for området

Under behandlingen af sagen kom det endvidere frem, at der politisk også er interesse for at se nærmere på, hvordan udviklingen af området generelt skal forme sig.

- Man kan i øvrigt sige, at det er lidt kontraproduktivt, hvis man går i gang med at bygge mere industriareal, når budgetforliget nu er enige om, at det her er et af de områder, vi kunne have lyst til at boligudvikle på. Jeg er ikke sikker på, at byggemarked ligger rigtig godt lige på den her placering, sagde Anders Wolff fra SF.

Med enighed fra alle øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen er sagen således nu sendt retur til kommunens forvaltning med et ønske om, at Miljøstyrelsens krav undersøges nærmere, at mulighederne for grunden på Søvangsvej 4 drøftes og at der skal ses på udviklingen af området omkring Tårnfalkevej generelt.

key

menu
menu