Kom i julestemning med gospel

Kom i julestemning med gospel

På lørdag kan man opleve Hvidovre Gospel i Hvidovre C

Mange forbinder gospelsang og musik med julen, og på lørdag den 27. november fra kl. 13.00 er der mulighed for at komme i julestemning, når Hvidovre Gospel gæster Hvidovre C.

Korets 20-25 mænd og kvinder i alle aldre vil optræde med julesange og svingende gospel i godt 40 minutter. Hvidovre Gospel har eksisteret siden 1985 og dirigeres af Zophia Lilja Mikkelsen.

Trods sine blot 20 år er Zophia Lilja Mikkelsen en erfaret gospelsanger:

– Jeg er vokset op med gospel og har selv sunget gospel, siden jeg kunne tale. Omkring mig har der altid været mennesker, der enten dirigerede eller selv sang i gospelkor, siger Zophia Lilja Mikkelsen, der udover at være dirigent i Hvidovre Gospel er gang med sin eget musikkarriere under artistnavnet Zophia.

For Zophia Lilja Mikkelsen handler gospel om at synge fra hjertet.

– Gospel er livsbekræftende og giver glæde og energi. Det handler ikke om at synge bedst, men om at leve sig ind i musikken og teksterne og give udtryk for de følelser, det vækker i én, siger hun.

For korleder i Hvidovre Gospel, Lotte Holm Boeriis, var det en stor glæde at kunne præsentere Zophia, efter af korets daværende dirigent Liselotte Kostiw i september i år valgte at stoppe efter 22 år i Hvidovre Gospel:

– Vi er glade for, at vi fandt Zophia. Det er et scoop, at vi har fået en så ung, lovende sanger og dirigent i spidsen for Hvidovre Gospel. Hun udgør et godt team sammen med vores pianist Benjamin, siger Lotte Holm Boeriis.

Ligesom Zophia Mikkelsen er korets pianist, Benjamin Jochimsen, en ung lovende musiker vokset op i et gospelvenligt miljø. Han er 19 år og søn af Hans Christian Jochimsen, der som sangskriver, dirigent og underviser er et yderst kendt navn ikke bare på den danske men også internationale gospelscene.

Hvidovre Gospel øver hver tirsdag aften fra 19-21.30 i Risbjerg Kirke og kan altså opleves på ”torvet” i Hvidovre C på lørdag den 27. november kl. 13.00.

menu
menu