Kommunalt ansatte kan få andre opgaver

Kommunalt ansatte kan få andre opgaver

Også medarbejdere i Hvidovre Kommune kan blive bedt om at udfylde andre opgaver end de normalt varetager

Kommunalt ansatte kan nu blive bedt om at varetage områder uden for deres eget fagområde.

Sådan lød det mandag fra Statsminister Mette Frederiksen. Hvidovre Kommunes kommunaldirektør Nich Bendtsen forklarer og uddyber.

Er det korrekt, at kommunalt ansatte skal kunne træde til andre steder?

- Ja, vi henviser til aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. Med fælleserklæringen er parterne enige om, at det i denne ekstraordinære situation udløst af coronavirus kan blive nødvendigt, at agere hurtigt og fleksibelt for at have hænder nok til at varetage vigtige opgaver. Det betyder, at nogle medarbejdere kan blive anvist at skulle varetage opgaver i kritiske funktioner eller opgaver i tilknytning hertil på andre tidspunkter, lokaliteter og - eller - overenskomst- og fagområder, end de normalt udfører i deres daglige arbejde, siger Nich Bendtsen.

Regner du med, at det også kommer til at ske i Hvidovre Kommune - og hvilke opgaver kan medarbejdere blive sat til?

- Ja. Hvordan det skal organiseres i Hvidovre Kommune vil vi nu efter aftalen mellem KL og Forhandlingsfællesskabet arbejde videre med. Hovedsagen er, at der fortsat vil være hænder nok til de borgere, der har brug for omsorg og pleje. Det kan fx. dreje sig om personale, der almindeligvis arbejder med rehabilitering, sundhedspleje eller pædagoger, som bliver overflyttet til plejeopgaver, forklarer Nich Bendtsen.

Kommunaldirektøren tilføjer:

- Det væsentlige er, at vi sammen udviser størst muligt fleksibilitet som kommunalt ansatte, så de, der til dagligt varetager andre funktioner, efter fornøden oplæring kan medvirke til løse de nødvendige opgaver, slutter han.

key

menu
menu