Kortlægning omkring butikker i Hvidovre Syd

Kortlægning omkring butikker i Hvidovre Syd

Alle er velkomne med oplysninger eller fotos på møde næste tirsdag

Arbejdet med at kortlægge butikkerne i Hvidovre Syd går nu i gang, - det sker i samarbejde mellem Forstadsmuseet og frivillige fra Hvidovre Lokalhistoriske Selskab.

- Nu drejer det sig om de butikker, der har ligget på Hvidovrevej fra Brostykkevej og sydpå. Butikker i Strandbyparken, Hvidovre Enghavevej, Frihedens Butikscenter og Strandmarksvej bliver også taget med i denne 2. etape af kortlægningen af butikslivet i Hvidovre gennem tiderne, fortæller arkivar Anders Aalund fra Forstadsmuseet.

Den del, der nu skal kortlægges, starter altså ved Handelsbanken på hjørnet af Brostykkevej og Hvidovrevej og slutter med BP på Lodsvej, hvor tidligere Frihedskroen og senere Frihedens Apotek lå. Butikker i det nærliggende villakvarter tages også med som f.eks. fru Jægers købmandsbutik på Strandby Allé.

- Vil du hjælpe med oplysninger om de butikker, som du husker, har ligget i denne del af Hvidovre, så er du velkommen på næste tirsdag den 17. september kl. 13.30-16 i Lille Frihedens lokaler, tilføjer Anders Aalund.

Har du fotos af butikkerne, andet materiale fra butikkerne, så tag det med, så det kan indgå i fortællingen om butikslivet i denne del af Hvidovre.

Når turen i begyndelsen af 2020 kommer til butikkerne på Gammel Køgelandevej, så vil der på tilsvarende vis blive indbudt til et møde som start på dette arbejde.<CHARENTITY>8</CHARENTITY>m-

Frihedskroen - en smuk bygning, der desværre blev revet ned på grund af et planlagt motorvejsprojekt, kaldet Engstrandlinjen.

Frihedskroen - en smuk bygning, der desværre blev revet ned på grund af et planlagt motorvejsprojekt, kaldet Engstrandlinjen.

menu
menu