Kun på papiret han runder de 60 år

Kun på papiret han runder de 60 år

I trilogien om de gamle Hvidovredrenge årgang 1958 er turen kommet til knægten i den sammenhæng – Hans Cramer Larsen, – der som den sidste af os kom til verden den 14. april dette år.

Vi mødtes i skoleårene på Gungehusskolen og de bånd der her blev skabt, gav et sammenhold der stadig holder (selv om det altid var dig pigerne var vild med). Hans var den intellektuelle af os og valgte derfor at spendere 3 år på Vester Borgerdyd Gymnasium, hvor han ud over sine sproglige evner også var skolens hurtigste 100 meter løber. Han havde dog ikke helt afklaret sine fremtidsplaner og valgte derfor efter endt studentereksamen, at få en uddannelse i Handelsbanken i Brøndbyøster. Vist nok kun en måned efter han var blevet uddannet bankassistent, havde han dog endelig set lyset og søgte ind på Emdrupborg Seminarium for at læse til skolelærer. Han havde her i begyndelsen af 1980érne via Hvidovre Amatørteater også mødt sin første kone Ann-Pia, som under studierne skaffede ham et fritidsjob i Magasin på Kgs. Nytorv. Han havde dog store problemer med at få tid til det hele og den natlige søvn blev der sparet på i disse år, så han faldt efter sigende derfor i søvn både når han kørte på job i sin lille 2CV og når han sad ved skranken i sportsafdelingen i Magasin. Hans to første børn Julie og Marie kom snart til verden og efter nogle år i lejligheden på Jagtvej på Nørrebro, flyttede familien tilbage til Hvidovre, hvor Hans blev ansat som lærer – først på Sønderkærskolen, siden hen på Enghøjskolen. De sidste mange år har han dog slået sine folder på Dansborgskolen, hvor han som den ligefremme person han er, er utrolig afholdt af både kolleger, elever og forældre.

Hans udviste allerede i skolen et usædvanligt talent for at tegne og han har flere gange gennem årene beriget os med karikatur-tegninger af morsomme hændelser fra vores fælles liv. Han var efter sigende også en god skuespiller og hans charme og daværende krøller skaffede ham da også på et tidspunkt rollen som Nikolaj i amatørscenens opførelse Dickens ”Et juleeventyr”. Men alt forblev dog ikke eventyr og han måtte igennem en periode med opbrud i familien, men fandt kærligheden igen med den dejlige Sanne, med hvem han har fået endnu 2 søde piger Elvira og Viola. Den gamle kunne skam endnu. Ud over far til fire er han også blevet bedstefar til tre.

Atletik har altid været en stor del af Hans’ liv. I sine unge dage blev det udlevet i HIF, senere i Sparta hvor det med årene blev til flere maraton-løb og det er vel ikke slut endnu. En rask cykeltur med drengene går han heller ikke af vejen for, så vi har her med en fødselar at gøre, der kun på papiret er 60.

Der er ikke mange der har fået lov til at lægge navn til en klassisk betegnelse, men på grund af sin ofte manglende evne til at overholde et aftalt tidspunkt, blev Hans allerede i teenageårene navnefader til Cramernovski-reglen, der står for ”Bedre sent end aldrig!”. Det er blevet bedre med årene, men stadig ikke helt godt.

Hans, du har beriget vores liv på bedste vis siden vi mødtes. Din humor er fantastisk og det er altid en fornøjelse at være sammen med dig. Kan man være mere heldig! Så velkommen i klubben af halvgamle mænd – men det betyder intet når vi stadig er knægte indvendig.

De bedste fødselsdagshilsner og tak for tiden der er gået.

Jan E og Jan V

menu
menu