- Kunst i bymidten bliver vartegn...

- Kunst i bymidten bliver vartegn...

Billedkunstnere Anders Bonnesen og FOS har med markante og finurlige værker vundet konkurrencen om kunst til Hvidovres kommende Kulturcenter Risbjerggård, som skal stå færdigt i efteråret 2022

Når Hvidovres kommende kulturcenter på Risbjerggård står færdigt i efteråret 2022 vil der være kunst både oppe og nede.

Som tidligere beskrevet her i Hvidovre Avis er det kunstnerne Anders Bonnesen og FOS, der står bag hver deres værk, der fremadrette skal pryde Hvidovres bymidte. Hvidovres borgmester Helle Adelborg mener, at værkerne vil blive vartegn for Hvidovre Kommune i mange år fremover.

- Bonnesens fortælling om Strunge og Jac vækker en del af Hvidovres historie til live igen. Og selvom værket har sit omdrejningspunkt i Kulturcentret, er der også store muligheder i at lade det knopskyde til andre dele af kommunen. FOS’ markante skulpturer er på den anden side helt uadskillelige fra bygningen. De viser på lang afstand, hvad huset bruges til. Og de er så synlige i bybilledet, at de bliver et vartegn – ikke bare for kulturcentret – men for hele bymidten. Jeg er glad for, at et stort flertal i kommunalbestyrelsen var enige om at prioritere de to kunstværker, som kommer til at være et af Hvidovres vartegn i rigtig mange år fremover, lyder det fra Helle Adelborg.

Kig ned, der er… et digt

I en pressemedelelse fra Statens Kunstfond beskrives de to værker således:

- Vidste du, at de store danske digtere F. P. Jac og Michael Strunge kom fra Hvidovre? I fremtiden vil byens borgere og besøgende ikke være i tvivl. For når Hvidovres nye kulturcenter står færdigt, har kunstneren Anders Bonnesen placeret 160 sætninger fra de to digteres debutsamlinger i belægningen i og omkring Risbjerggård. Her kan man læse sætninger som ”tågen er meget lidt tåget”, ”vi er så mange smukt forskellige”, ”og vi mødes sikkert et sted”. Ved at gå fra sætning til sætning kan man sammensætte sit eget unikke digt, lyder det i pressemeddelelsen.

Kig op, der er… et hus til kunst og kultur

Bonnesens værk inviterer i følge Statens Kunstfond, til at holde blikket fæstnet mod jorden, mens kunstværket fra FOS vil give anledning til at kigge op.

- Der bliver også god grund til at kigge op, når man går en tur rundt om bygningen. For på kulturcentrets facader vil kunstneren FOS’ finurlige skulpturer påkalde sig opmærksomhed og sende et klart signal om, at dette er et hus til kunst og kultur, lyder det.

Langt mere end forventet

Bonnesens og FOS’ værker er resultatet af en konkurrence om kunst til kulturcentret, som Hvidovre Kommune udskrev i samarbejde med Statens Kunstfond. Oprindeligt var forventningen at få ét godt værk til stedet. Men to af de seks konkurrenceforslag havde så store kvaliteter, at kommunalbestyrelsen i Hvidovre besluttede at realisere dem begge. Det sker med en samlet økonomi på knap 2,5 mio. kr. – heraf kommer 1 mio. kr. fra Kunstfonden.

Om kunstnerne

Anders Bonnesen, f. 1976, er uddannet på Det Jyske Kunstakademi og Det Kgl. Danske Kunstakademi og har en lang række udstillinger bag sig. Hans værker er bl.a. erhvervet af Ny Carlsbergfondet, ARoS og Novo Nordisk, og han står bag flere offentlige udsmykninger bl.a. i Vejle og Ballerup.

FOS (Thomas Poulsen), f. 1971, er uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi og har udstillet på mange anerkendte udstillingssteder og museer i ind- og udland. Han har skabt en lang række offentlige udsmykninger heriblandt til Mændenes Hjem i Istedgade, København og statsministerboligen Marienborg i Lyngby.

Med FOS’ kunstværker skal man kigge op, hvor kunstnerens finurlige kunstværker vil præge bygningerne.

Med FOS’ kunstværker skal man kigge op, hvor kunstnerens finurlige kunstværker vil præge bygningerne.

menu
menu