LAD OS BEVARE SOMMERGLÆDEN VED REBÆK SØ

LAD OS BEVARE SOMMERGLÆDEN VED REBÆK SØ

BEBOERNE i AB Immerkær med opråb til politikerne om de mange støj- og parkeringsgener, som gæsterne ved Rebæk sø - særligt om sommeren - udsætter beboerne for:

Aftenerne er blevet lyse og luften lun. Snart sidder vi alle sammen ude og ser mørket falde på, mens vi nyder et køligt glas vin og lader trætheden skylle langsomt ind over os… Eller gør vi? Mens de fleste danskere ser frem til førnævnte scenarie og en dejlig lang og varm sommer, er det nemlig med blandede følelser, at beboerne i AB Immerkær 3-25 går de lange aftener i møde. Som nabo til Rebæk sø er man nemlig ikke kun garanteret at vågne til fuglefløjt og morgenfriske løbere. Nej, det er efterhånden blevet en garanti, at med sommeren følger også rigtigt mange aften- og nattegæster. Velkomne såvel som uvelkomne. For tag ikke fejl, vi synes bestemt det er skønt, når parken summer af liv; børnefamilier på legepladsen, unge mennesker, der soler sig på tæpper, mens de griner og nyder livet, kæreste- og ægtepar der nyder et romantisk øjeblik i de smukke omgivelser, det er rent Morten Korch.

Musikken brager løs!

Desværre afløses disse skønne stunder alt for ofte – ja faktisk dagligt - af Dantes Inferno, så snart mørket falder på. Kæmpe højtalere stilles op ved søen, og musikken brager gennem luften alle ugens dage, mens den stjæler søvnen fra parkens naboer. Biler drøner ind på vores private parkeringsplads, kører i tomgang, mens musikken buldrer ud af radioen, og chaufførerne indtager diverse væsker, luftarter og andre substanser i krystalliseret form, alt sammen i flasker og anden emballage, der efterlades i bunker på parkeringspladsen. Beboere, der forsøger at appellere til de festglade mennesker, får kun grimme ord og hånlig latter med på vejen.

Den opmærksomme læser vil nu sige: ”jamen hov - ifølge ordensbekendtgørelsen § 8 kan politiet jo ”forbyde benyttelse af højtalere, musikanlæg, musikinstrumenter eller lignende, når benyttelsen må antages at være til væsentlig ulempe for de omkringboende eller forbipasserende”, så skynd jer dog at ringe til vores helte i de blå uniformer”. Desværre er det her vi løber panden mod muren, for når ordensmagten i en halvsøvnig og ugidelig tone blot spørger, om ”man ikke bare kan lukke vinduet” eller ”gå ud og bede dem skrue lidt ned”, ja så er det bare lidt op ad bakke. ”Men hvad så med kommunen?” vil den optimistiske læser med en ukuelig idealisme spørge, ”De må da være interesserede i at sikre at de mange naboer til vores skønne park kan bo i ro og fred?” Tja, der er helt sikkert nogle i kommunen, der har den interesse. Men desværre sidder de ikke i Vej og Park. Trods henvendelser både sidste år og i år er meldingen klar; de kan ikke hjælpe, hverken med vagtværn eller skiltning eller for den sags skyld noget andet.

Men vi har jo heldigvis de skønne dagtimer, hvor alt er fryd og gammen… Eller har vi? Det er efterhånden blevet reglen mere end undtagelsen, at de mange ellers så velkomne gæster, som besøger parken i dagtimerne, enten ikke kan læse eller er fuldstændigt ligeglade med, at der på vores parkeringsplads tydeligt er skiltet med, at der er tale om en privat parkeringsplads tilhørende AB Immerkær 3-25’s beboere. Unge mennesker, der skal grille i parken, forældre og bedsteforældre der skal på legepladsen med de små, og andre, som liiige skal læsse en kammerat eller diverse ejendele af, drøner i tide og utide ind på vores parkeringsplads og parkerer i time efter time både i og uden for de afmærkede båse. Ikke alene er det til stor gene og frustration for os beboere, men ureglementerede parkeringer hulter til bulter på en i forvejen relativt smal vej udgør en kæmpe fare i det tilfælde, der skulle opstå brand i vores bygninger. Nok er brandmænd altid portrætterede som store, stærke og seje gutter, men at flytte biler med de bare næver kan de nok næppe.

Kaos og søvnløshed

Hvad er så formålet med hele denne lettere poetiske historie? Ønsker vi blot at klage vores nød? NEJ!!! Hvidovre er en by, der emmer af lokalpatriotisme, det er tydeligt for enhver, der har læst bare få sider i denne avis, eller deltaget i en debat i Facebook-gruppen ”2650 Hvidovre”. Det er en by, der her midt i valgkampen sørger for samle de lokale politikere foran rådhuset en lørdag formiddag, så byens borgere kan hilse på. Det er en by der rummer stor kærlighed til de smukke oaser, der er strøet rundt omkring i byen. Rebæk Sø er en af de smukkeste små oaser i Hvidovre, og det ville være så trist, hvis dets naboer må flytte, fordi den ellers så kendte glæde over sommeren er udskiftet med konstant kaos og søvnløse nætter.

Så derfor kære politikere og embedsmænd i Hvidovre appellerer vi til jer. Hjælp os naboer til Rebæk Sø med at bevare vores sommerglæde. Hjælpen kan bestå af bedre skiltning om parkeringsforhold og forholdsregler til færden i det offentlige rum, vagtværn eller anden patruljering ved søen, dialog med politiet eller noget helt andet. Vi står klar til at samarbejde med jer. Kun fantasien (og det kommunale budget) sætter grænser.

På vegne af beboerne i AB Immerkær 3-25

Linda Riber Olesen

menu
menu