lad os rykke tættere sammen

lad os rykke tættere sammen

Den seneste tid er de værdier vi har til fælles sat på prøve, og det er anledningen til dette læserbrev, lyder det fra Maria Durhuus

Når ytringsfriheden bruges - eller rettere misbruges - til at udstille og mistænkeliggøre noget så personligt som almindelige menneskers religiøse tilhørsforhold, så er der noget galt i Danmark. Det kan ikke være rigtigt, at man kan føre valgkamp baseret på holdninger og idéer, der burde høre en mørk fortid til.

Ingen skal være i tvivl om, at ytringsfriheden er noget, som vi her i Danmark både skal værne om og kæmpe for. Det er samtidig lige så vigtigt, at vi husker at forvalte vores tilkæmpede rettigheder, som mange mennesker i verden misunder med respekt og omtanke. En rettighed giver efter min mening ikke ret til at tryne hele befolkningsgrupper på grund af deres kulturelle og religiøse tilhørsforhold. Derfor er det for mig den vigtigste kamp, at kæmpe for at fastholde ytringsfriheden uden, at det fører til de helt afsindige tilstande, vi oplever i valgkampen og medierne nu.

I foråret 2017, da der opstod en voldsom debat om blasfemiparagraffen, var socialdemokratiet det eneste parti, der stemte imod at fjerne den. Jeg kan ikke lade være med at tænke, hvor anderledes mediebilledet og de destruktive historier, der skaber splid mellem os her i Danmark, havde været i dag, hvis der stadig havde været regler for, hvor groft man må udtale sig om religion, kultur og de over 500.000 danskere, der er blevet udskammet og udskældt. Selvfølgelig skal religion kunne udsættes for kritik og debatteres offentligt, men det, vi er vidne til nu, burde være det eksempel, der får alle partier til at tænke sig gevaldigt godt om. Med hvilken respekt for vores medmennesker skal ytringsfriheden bruges? Er der ingen grænser overhovedet, som vi som samfund må påtage os ansvar for? Det mener jeg, vi har et meget stort ansvar for, netop når vi ved, at historien har lært os, at følgerne ved en debat og et billede i samfundet, som inddeler mennesker i ”gode” og ”onde”, ”rigtige” og ”forkerte” kan være katastrofale. Jeg mener det er på høje tid at huske det, vi har lært af vores historie. Aldrig igen!! - var verden enige om fra slutningen af 1940’erne.

Kampen for, at vi, med ytringsfriheden i behold, formår at have respekt for folks personlige religiøse tilhørsforhold, skal for altid fortsætte. Vi kan og skal rumme forskelligheder, uden at de bruges til at skabe splid og grave grøfter. Socialdemokratiet har meldt meget klart ud, at vi ikke vil samarbejde med det nye parti, der af mig helt uforståelige grunde er opstået. Jeg savner, at alle partier melder lige så klart ud.

Jeg mener det er vigtigt at vi inviterer hinanden ind, rykker os tættere sammen, opbygger kendskab og venskab. Det gør det sværere at skabe splid mellem os.

Lige nu er vi nødt til, at fastholde troen på det gode i os alle, og vi skal forene os alle om alt det, vi har til fælles, både i vores lille lokalsamfund her i Hvidovre, men også vores land som helhed.

Til alle jer der lige nu faster i forbindelse med Ramadanen: Jeg håber, I får en rigtig god ramadan, må den blive fyldt med ro, håb og kærlighed for jer alle!

Ligeledes håber jeg, at vi sammen i Danmark sikret et solidt politisk flertal til socialdemokratiet. For vi skal samle Danmark igen, på alle måder og det er det vi kan sammen, uanset hvem vi er, så er Danmark alt det vi gør sammen, med respekt, anerkendelse og forståelse for hinanden.

Med venlig hilsen

Maria Durhuus, folketingskandidat for Socialdemokratiet Hvidovre

menu
menu