Lær hjertemassage på Hvidovre Hospital

Lær hjertemassage på Hvidovre Hospital

Både børn og voksne kan lære at give livreddende førstehjælp på Hvidovre Hospital på tirsdag den 16. oktober i anledningen af Hjertestarterdagen.

Ved du, hvad du skal gøre, hvis du bliver vidne til et hjertestop?

Hvis dit svar er “nej”, ”måske” eller ”sådan da”, så mød op, når personale fra Hvidovre Hospital står klar med genoplivningsdukker, hjertestartere og kyndig instruktion til åbent hus i livreddende førstehjælp.

Det sker tirsdag den 16. oktober i anledning af Den Europæiske Hjertestarterdag, og alle er velkomne.

Hurtig hjælp er afgørende

Det kan være med til at redde liv, når borgere bliver instrueret i hjerte-lunge-redning, lyder det fra Jesper Friis-Hansen, der er sygeplejerske og hjertestopinstruktør på Hvidovre Hospital.

- Efter fem minutter uden hjertemassage, begynder hjernen at tage alvorligt skade. Derfor er hurtig hjælp med hjertemassage og kunstigt åndedræt helt afgørende. Uden hurtig hjertemassage og kunstigt åndedræt har selv det dygtigste lægeteam ikke den store succes med at genoplive efterfølgende, siger han.

Hvidovre Hospital arrangerer Hjertestarterdagen for tredje år i træk i samarbejde med Dansk Råd for Genoplivning og Trygfonden.

Åbent hus-arrangementet afholdes tirsdag den 16. oktober 2018 mellem kl. 10.00 og 15.00.

Tilmelding er ikke nødvendig, man kan bare dukke op, når det passer. Arrangementet foregår i lokale 3 i Vandrehallen med indgang fra Hovedindgangen. Alle deltagere kan få et deltagerbevis med hjem.

menu
menu