Leg med os..

Leg med os..

Det er fint, at der findes organisationer, der opfordrer os til i fællesskab at tage ansvar for og hånd om naturen ved f.eks. at samle affald.

Samlet kan vi gøre rigtig meget. Også selv om det kun er en enkelt dag om året, har det betydning for vores miljø. Al plastik og affald - stort som småt - fjernet fra naturen er GODT.

Miljøorganisationen Plastic Change melder f.eks., at hvis blot 5 % af danskerne fjerner én plastikpose hver fra naturen, bliver der fjernet 5,7 ton plastikaffald. 5,7 tons er naturligvis blot en dråbe i havet, så hvis vi virkelig skal rykke, kræver det naturligvis en konstant og kontinuerlig indsats, hvor der arbejdes på alle niveauer.

Først og fremmest skal vi lære, hvordan affaldet påvirker vores natur, så vi kan handle hensigtsmæssigt - og lade være med at smide det. Som man kan læse i denne avis, gør de det på Hvidovre Privatskole, og der er med garanti også andre skoler, der også gør det.

Dernæst skal vi sikre, at der kommunalt er mulighed for, at man kan smide sit affald i affaldsspande. For ligger affaldet og flyder, vil det inspirere andre til også bare at smide deres affald.

Sidst, men ikke mindst, kan man gå frivillighedens fantastiske vej. Det, som de to første ting ikke kan klare, kan andre med frivillighed klare.

Således opfordrer vi her på avisen i denne uge vores læsere til at lege med os. Brug en hel eller en halv time på at indsamle affald og efterfølgende indsende billeder af “fangsten”, og hvor Hvidovre trænger til at blive holdt ren.

menu
menu