Lokal forfatter udgiver roman

Lokal forfatter udgiver roman

Karen Stenlev udigver sin debutroman "Imens jeg blev til noget andet" med elementer fra hendes eget liv

Når livet ikke bliver præcis, som man havde forestillet sig - kan det åbne en dør for noget andet.

Og det er netop, hvad der er sket for forfatter Karen Stenlev. Hun er oprindeligt fra Aarhus, men de sidste 5 år har hun boet i Hvidovre. I lørdags holdt hun og hendes forlag Forlaget Forår udgivelsesreception i åben luft ved Hvidovre Havn. Stenlevs roman "Imens jeg blev til noget andet" handler om eksistensielle emner som identitet, sygdom, parforhold og ikke mindst barnløshed.

- Når alt det, du troede, du skulle, ikke blev, hvad er du så, og hvad kan du så? Den intime fortælling fra debutanten er en blanding af fiktion og fakta og kunne let kaldes autofiktion. For den 29-årige forfatter er selv psykisk syg og har sammen med sin kone kæmpet mod barnløsheden og systemets krav og regler om familieforøgelse. Og det er svært at overbevise kommunen om sit værd som forælder, hvis man er psykisk syg, skriver Forlaget Forår om Karen Stenlevs roman.

Positiv reaktion

Selv forklarer hun til Hvidovre Avis, at det i virkeligheden nok aldrig har ligget så fjernt for hende, at hun skulle blive forfatter.

- Jeg har altid drømt om at blive forfatter, og jeg har altid skrevet. Måske ikke meget, men til gengæld altid. Jeg har brugt det meget til at skrive mig ud af noget fra mit private liv, og så har jeg gjort det for sjov, og fordi jeg godt kunne lide at finde på historier, fortæller Karen Stenlev.

Og netop skriverierne fra hendes eget liv var årsag til, at hun pludselig sad med en lang række tekster, som hun blev opfordret til at kontakte et forlag.

- Det lød lidt farligt, men så tog jeg til Lille Bogdag og talte med Forlaget Forår, der reagerede positivt på mine tekster. De bad mig sende et manuskript og bad mig derefter om at skrive teksterne lidt mere ud, give dem lidt mere handling. Det var ikke svært, for der var sket alt muligt siden jeg havde skrevet dem, så de fik dialog og lidt mere handling, fortæller Karen Stenlev, der trods lidt nervøsitet sendte de nye tekster afsted til forlaget.

- Hvad nu hvis de tænkte, at det kunne jeg ikke finde ud af... Men de inviterede mig til et møde, og så lavede vi en aftale på det møde, fortæller den lokalt bosatte forfatter.

Debutromanen er trykt i et oplag på 200 og altimens den netop er udkommet, er forfatteren selv i gang med næste projekt: En novellesamling.

- Den her bog handler meget om mine oplevelser og føleleser, den næste er noveller, der udforsker konceptet mørke. Både i mennesker og udefra. det bliver en række små fortællinger, fortælelr Karen Stenlev.

Karen Stenlev er 29 år flyttede til Hvidovre sammen med sin kone. Hun er, ud over at være forfatter, ambassadør og oplægsholder i kampagnen ”En af os”, som arbejder for at nedbryde tabuet om psykisk sygdom. Karen har desuden skrevet på Outsiderens skriveværksted, hvor hun også har bidraget med tekster og oplæsning til hjemmesiden. Derudover har hun medvirket i dokumentarserien "Syg i hovedet" på DR3 og interviewbogen "Sår i sjælen, sprækker i sindet". Karen Stenlev holder derudover af at spille teater og har en etårig uddannelse i scenekunst.

key

menu
menu