Lokal tegneseriekunstner nomineret til prestigefuld pris

Lokal tegneseriekunstner nomineret til prestigefuld pris

En almindelig opgave på studiet blev til en Eisner Award nominering - tegneseriernes svar på en Oscar, for tegneseriekunstner Cecilie Maintz Thorsen fra Hvidovre

Cecilie Maintz Thorsen var i gang med at skrive bacheloropgave, da hun i maj fandt ud af, at hun og hendes studiekammerateres tegneseriesamling var blevet nomineret til en prestigefuld pris - en Eisner Award, som er tegneseriernes pendant til en Oscar:

- Vi sad midt i bachelorprojektet, da vi fik nomineringen, pludselig var der en lang kæde af folk der ringede og sms’ede til hinanden i forskellige chats. Jeg var helt oppe og køre over det, det er sådan noget der kan kickstarte ens karriere, hvis man er heldig, udtaler hun.

Bare en opgave

Cecilie er opvokset i Hvidovre og har gået på det daværende Avedøre Gymnasisum, men har de seneste fire år læst til grafisk fortæller på The Animation Workshop i Viborg, for netop at uddanne sig indenfor tegneseriens verden. Og det var her, hun mødte den amerikanske forfatter Steven Seagale, da han underviste på hendes uddannelse i et 10 ugers forløb. Han har blandt andet skrevet og produceret Big Hero 6 og Ultimate Spider-Man:

- Han er en cool type, og på et tidspunkt kom han til Viborg for at undervise i 10 uger. Her fortalte om en idé han havde. Den handlede om, at han ville have os (Cecilie og hendes studiekammerater red.) til at tegne til sine historier af nøgenhedskultur 19 steder i verden. Specifikt er det steder, hvor han selv, af den ene eller anden årsag har smidt tøjet.

Opgaven var åbenbart en slags test, for efterfølgende ville forfatteren gerne udgive samlingen af tegneserier under navnet “Get naked”, og det er den samling, der nu er nomineret til en Eisner Award, og som bliver uddelt i starten af juli på en tegneseriekonference i San Diego. Tegneseriesamlingen som også bliver betegnet som en antologi af graphic assays, forklarer Cecilie Maintz Thorsen, er nomineret i kategorien “Best humor publication”.

Og som Cecilie fortæller, havde det ellers bare været en opgave for hende og hendes medstuderende:

- For os var det første bare en opgave, lav 10 sider på 10 dage, hvor vi fik nogle benspænd indimellem.

“Get naked in Copenhagen”

Cecilie har illustreret den af Steven Seagales historier, der tager udgangspunkt i Danmark, “Get naked in Copenhagen” hedder historien, og den foregår i de danske svømmehaller.

- I følge Steven Seagale, er der en åben nøgenhedskultur i de danske svømmehandler - fordi man vasker sig nøgen inden svømning. Det gør man slet ikke i amerikanske svømmehaller, forklarer Cecilie Maintz Thorsen.

Det har ellers ikke ligget i kortene at hun skulle tegne tegneserier, først ville hun egentlig være grafiker, men et højskoleophold i Skive, ændrede hendes vej:

- Jeg har altid tænkt, at jeg skulle være grafisk designer, fra jeg var ret lille. Jeg tog derfor på højskole for at blive grafisk designer.

Men det var netop nogle højskolekammerater, der spurgte om uddannelsen i Viborg ikke kunne være noget for hende, forklarer hun, opholdet endte derfor med at ændre hendes uddannelsesvej.

Nu skal hun arbejde med sit eget

Cecilie er nu netop blevet færdig med sin bachelor, og har nu planer om at arbejde videre med hendes egen tegneserie, samtidigt med at hun leder efter et job, så hun også kan tjene nogle penge i en presset branche, men hun er optimistisk på fremtiden:

- Jeg er i al fald ikke bekymret, jeg er kun lige i starten af den proces, og der er nomineringen til Eisner Awards fedt, for så kan jeg vise omverdenen, at jeg har fået en anerkendelse.

np

Cecilie Maintz Thorsen

Cecilie Maintz Thorsen

menu
menu