Lokale institutioner hårdt pressede

Lokale institutioner hårdt pressede

Enkelte institutioner har over 10 sygemeldinger - Hvidovre Kommune har derfor været tvunget til at forkorte åbningstid i to institutioner

Landets daginstitutioner er pressede af coronasygemeldinger - og således også Hvidovres.

Men selv om det på nuværende tidspunkt i forhold til dagtilbudsloven ikke er lovligt at forkorte åbningstiderne, så kan man ikke gøre det umulige - altså holde institutioner fuldt åbne, hvis medarbejderne er syge.

Sådan lød det fra børne- og undervisningsministeren, og sådan lyder det også fra Hvidovre Kommunes direktør for Børn og Velfærd, Susan Bjerregaard.

Direktøren forklarer her, hvordan situationen ser ud i Hvidovre Kommune.

- Vi vil også rigtig gerne forkorte vores åbningstider, når det er helt, helt nødvendigt. Men det er der ikke lovgivning til på nuværende tidspunkt. Man kan dog ikke gøre det umulige, så vi har simpelthen truffet beslutning om, at to institutioner ikke var forsvarligt dimensioneret, og derfor har vi forkortet deres åbningstid, siger Susan Bjerregaard.

Ingen kendte ansigter

Når institutionerne har mange sygemeldinger, betyder det også, at børnene møder op til meget få kendte ansigter i deres institution.

- I sidste uge havde vi en institution, der havde 10 syge medarbejdere. Det betyder, at børnene kommer til at møde mennesker, de aldrig før har set, siger Susan Bjerregaard.

Desuden har det i følge direktøren været mere end svært at skaffe vikarer til at dække det høje antal sygemeldinger.

- Vi afsøger alle områder, for at finde vikarer til institutionerne og har f.eks. også indkaldt pædagogiske konsulenter som vikarer. Vi er vældigt pressede lige nu, siger direktøren.

Forståelse fra forældre

I følge Susan Bjerregaard møder institutionerne imidlertid forståelse fra børnenes forældre.

- Vi ser, at forældrene er super samarbejdsvillige. I de situationer vælger de ofte at holde deres børn hjemme, men problemet kunne måske være løst bedre ved at tage en time i den ene eller den anden ende af institutionens åbningstid. Det er også meldingen fra forældrene, at det er lettere for dem at få klaret pasningen, hvis det f.eks. er ydertimerne, der er lukket, siger direktøren.

Skoler holder stand

På skoleområdet er Hvidovre Kommune også presset med mere end 300 smittetilfælde blandt eleverne hen over weekenden. Omkring 60 medarbejdere på skolerne er pt. sygemeldte, men indtil videre har det ikke givet problemer i forhold til at gennemføre undervisningen.

- Skoleområdet er ikke helt så hårdt ramt som institutionsområdet, men de mange sygemeldinger er noget, der kan mærkes, slutter Susan Bjerregaard.key

menu
menu