Magnus Sibbersens flotte punktum

Magnus Sibbersens flotte punktum

To af fem danske medaljer ved Olympic Hopes til Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen

RONING: De danske kano- og kajaktalenter for unge i klasser op til 15, 16 og 17 år hentede fem medaljer ved Olymoic Olympic Hopes Regatta i tjekkiske Racice. En guld, to sølv - og de sidste to af bronze til Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen. Det skete i klassen op til 16 år.

Magnus Sibbersen fra Hvidovre Kajakklub tog sig af de to bronzemedaljer i 1.000 og 500 meter enerkajak ved Olympic Hopes Regatta i tjekkiske Racice, hvor der peges frem mod den næste generation af talenter. Det vil sige de, der i fremtiden bliver Europa-, verdens- eller OL-mestre. Her mødes verdenseliten ganske enkelt for helt unge kajakroere, og Olympic Hopes er derfor det største en U16 roer kan opnå på internationalt niveau.

Dansk Kano- og Kajak Forbund havde 20 unge talenter med til Tjekkiet, og derfor var det ekstra flot, at Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen blandede sig på sejsskamlen to gange i det internationale selskab.

I forvejen har Magnus Sibbersen en stribe både danske og nordiske mesterskaber bag sig i denne sæson, men her i Tjekkiet kom han ud blandt et langt stærkere, internationalt felt. Det blev et flot punktum i år, for Olympic Hopes Regatta markerede samtidig sæsonafslutningen for de danske ungdomslandshold.

I alt tre dage blev det til på Labe Arena i Racice Tjekkiet for Magnus Sibbersen. Han var udtaget til at ro enerkajak på distancerne 200, 500 og 1.000 meter samt fire-kajak på 200 meter.

På distancerne var der 45 deltagere fra 34 forskellige nationer, som blev udskilt via indledende heat, semifinaler og til slut finaler, hvor der var ni roere tilbage. Tribunerne var fyldte med engagerede tilskuere og ikke mindst forældre til roerne. Magnus Sibbersen havde også sin egen familie med, der alle er aktive i Hvidovre Kajakklub. De fik en fantastisk tur med super god stemning i godt vejr. Ikke mindst blev der heppet ved finalen på 1.000 meter enerkajak, der blev til et meget tæt opgør mellem de fire bedste. Magnus Sibbersen roede i tiden 3.45.31, som er en meget flot tid, der rakte til bronze og dermed en tur til præmieskamlen sammen med de bedste U16 roere i verden.

Arrangørerne havde sat storskærm op, så man kunne følge roerne hele vejen. Kajakløbene bliv ligeledes live streamet, så alle interesserede og de lokale klubkammerater i Hvidovre Kajakklub kunne følge med i de spændende løb hjemmefra. Også bronzemedaljen på 500 meter blev vundet i et meget tæt opgør mellem de fire bedste. Magnus Sibbersen roede i tiden 1.46.81, og der var kun 0,3 sek. op til 2. pladsen.

Det blev en super afslutning på sæsonen 2017, der giver blod på tanden for Magnus Sibbersen, som har motivationen for den kommende sommersæson helt i top. Forude venter på umulige vejrdage ikke mindst mange vinter-træningstimer på indendørs ro-ergometer.

ebo@hvidovreavis.dk

menu
menu