Malermester tager drilske trappeopgange til nye højder

Malermester tager drilske trappeopgange til nye højder

En boligforening i Hvidovre har i 12 år døjet med en række problemer i trappeopgangene: Dårlig vedhæftning og ringe afslibning på væggene har efterladt opgangene med et sjusket udseende og forvandlet dem til mindre byggepladser. Men nu har eksperter været på banen, og opgangenes fremtid er sikret

Ud til den trafikerede Gammel Køge Landevej i Hvidovre ligger A/B Beringgården. Et helt normalt lejlighedskompleks som så mange andre – men med en noget mere kompleks problematik.

Foreningens fire trappeopgange har nemlig haft særligt hårde vilkår de seneste 12 år. Malingen på væggene er skallet af, fordi afslibning og klargøring ikke har været udført korrekt, hvilket har efterladt et kedeligt, utiltalende og sjusket udtryk. Ikke det indbydende look, man ellers forventer at blive mødt af i en opgang.

- Det var vedhæftningen, den var gal med, og det betød, at malingen faldt af efter bare ét år. Det så mildest talt forfærdeligt ud og krævede et større stykke redningsarbejde, forklarer Ib Abildgaard, som ejer malerforretningen Råd & Mal, og som er blevet hentet ind for at forskønne opgangene.

Adskillige eksperter med på råd

Sagen i Hvidovre er et godt eksempel på, hvorfor ekspertviden er nødvendig og kan gøre en afgørende forskel. Der er siden 2007 blevet foretaget flere syn og skøn, Teknologisk Institut har trådt til, og malingproducenten Beckers har ydet rådgivning.

Det var nødvendigt, da problemet blev større og større, og da der var store udfordringer med afslibningen. Der lå nemlig en vigtig opgave i at slibe det yderste lag maling af, så problemerne med vedhæftningen ikke ville fortsætte til det nye lag.

- Det har været en noget bøvlet sag, og afslibningen var vanskelig. Det skyldtes bl.a. den særlige “Ding Dong-maling” med farveflakes, som var blevet brugt. Hele fire gulvsliberfirmaer forsøgte forgæves, inden det lykkedes med det femte, siger Ib Abildgaard og fortsætter:

- Med hjælp fra en række eksperter har vi endelig fundet den rette løsning på både klargøring og selve malingen. En løsning, som bunder i en lang række prøver, og som læner sig op af den udarbejdede rapport. Beckers lavede fire forskellige prøvefelter, og herfra valgte vi en kombination af Scotte Grund og malingen GT7 i lysegrå. Det giver en stærk overflade, som er let at tørre af. Og vigtigst af alt: Malingen skaller ikke af.

Næsten nye opgange

Efter 12 år med en god portion afskallet maling kan beboerne i A/B Beringgården se frem til at færdes i pæne opgange igen.

- Vi har færdiggjort halvdelen af den første opgang, og resultatet er blevet rigtig fint. Beboerne er glade. Vi regner med at være færdige med alle fire opgange i indeværende år, afslutter Ib Abildgaard.

Der måtte et større redningsarbejde i gang for at gøre opgangene pæne igen.

Der måtte et større redningsarbejde i gang for at gøre opgangene pæne igen.

Nu er opgangene ved at være færdigrenoverede og flotte.

Nu er opgangene ved at være færdigrenoverede og flotte.

menu
menu