Medejerskab skaber kreative, motiverede og glade børn

Medejerskab skaber kreative, motiverede og glade børn

5. klasserne viste deres kunstværker

5. klasserne på Risbjergskolen afholdte fernisering efter 3 måneders arbejde med sprog og formgivning. Deres arbejde mundede ud i den nu aktuelle udstilling “Indtryk og udtryk”, en udstilling der bringer statements og visuelt udtryk sammen. Vi har sat udstillerne i stævne for at høre nærmere om forløbet, og har taget en snak om faget Håndværk og Design.

To skævt skåret ovale MDF plader og et par halve garnbolde, gør det ud for at et par hyggelige og nærværende ansigter. På et skilt foran disse står teksten “Skæg er mere end det man har”. Gustav fra 5D vil med sit statement gerne sige til de voksne, at de skal smile mere og have det hyggeligt sammen. Dette er ikke den eneste sandhed der kommer frem fra de unge. Faktisk har ærligheden, indsigten og børnenes opmærksomhed på de voksne overrasket de voksne, der har stået for rammen udtaler Nicolai Vinkel.

Når man skal gennemføre et forløb som beror så meget på børnenes egne tanker, skal det gøres i etaper, hvor medejerskab er en hjørnesten. At sige sin egen mening kræver nemlig mod og selvindsigt. Dette må ifølge Nicolai Vinkel sige eleverne viser til fulde med deres kreative statements. Når først man har åbnet op for elevernes tro på egne evner og kvaliteten i at tage fejl, så indfinder sig hurtigt en kreativitet og en motivation som kan give håndværk og design faget vinger. Her er det uperfekte en uundgåelig præmis for vejen mod målet. En tanke mange unge kan have det svært med nu om dage.

Ifølge Sarah, Johanne, Nora, Emilie, Maja, Sofie og Nanna, har det at udtrykke sine følelser med billeder været en sjov og anderledes skoleopgave. Det har været rigtig spændende at bygge efter egne tanker og ideér, i stedet for faste læreplaner. Det har også været sjovt og inspirerende at se hvordan andre har fundet på deres ting. Og når man så får lov at være vært til sin første fernisering, med peanuts og flødeboller, så kan skoledagen næsten ikke blive bedre.

Udstillingen “Indtryk og udtryk” udstiller på Hvidovre Hovedbiblioteket indtil uge 10.

Nogle af Risbjergskolens 5. klassers kunstværker.

Nogle af Risbjergskolens 5. klassers kunstværker.

menu
menu