Mennesker bliver ikke født kriminelle - mennesker bliver kriminelle, når der ikke passes godt nok på dem

Mennesker bliver ikke født kriminelle - mennesker bliver kriminelle, når der ikke passes godt nok på dem

Børn, unge, voksne, ældre – alle har behov for tryghed. Derfor er de seneste tal for Justitsministeriet bekymrende læsning, skriver Leif Lindhart Nielsen, kandidat til KV17 for Socialdemokratiet

Ungdomskriminalitet koster både for individet, for familien og for samfundet.

En ny rapport fra Justitsministeriet viser, at en tredjedel af de mest kriminelle mellem 10 og 17 år i en ungdomsårgang er indvandrere eller efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande.

Ministeriet har lavet en analyse af kriminaliteten begået af samtlige borgere født i 1996, fra de er fyldt 10 år og frem til de fyldte 18 år.

Af den ene procent, som forskerne fra Justitsministeriet betegner som ”de mest kriminelle”, er ni procent indvandrere og 24 procent efterkommere af indvandrere fra ikke-vestlige lande. Det til trods for, at indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande i 1996 kun udgjorde 3,7 procent af befolkningen.

Fra mit tidligere arbejde med behandling af narkomaner, ved jeg hvor svært det er at komme ud af kriminalitet, og at det for alt for mange ender med at blive en langvarig livsstil. Mennesker bliver ikke født kriminelle. Mennesker bliver kriminelle, når der ikke passes godt nok på dem.

Jeg går til valg på at øge den forebyggende indsats for udsatte børn uanset deres etniske baggrund. Vi skal gøre vores yderste, for at forhindre at udsatte børn og teenager bliver suget ind i et kriminelt miljø, herunder bandekriminalitet.

Du tænker sikkert, at det bliver dyrt. Ja, det koster, men det bliver mange gange dyrere, hvis ikke det lykkes at stoppe rekruttering til kriminalitet.

Hvidovre Kommunes dygtige, engagerede, socialrådgivere, pædagoger og SSP medarbejdere yder dagligt en solid indsats for at redde udsatte sårbare børn og unge. Stor respekt til jer. Tak fordi I forsøger at løse en meget vanskelig og krævende opgave. Lykkes det mig at blive valgt ind i kommunalbestyrelsen, vil jeg gøre mit bedste for at fremme jeres arbejde. Tidlig forebyggende indsats sparer ikke bare penge på længere sigt. Den sparer en masse menneskelige lidelser og tragedier, hvilket er det absolut allervigtigste.

Leif Lindhart Nielsen

autoriseret psykolog

Kandidat til KV17 for Liste A

menu
menu