Mikkel Dencker ude af landspolitik

Mikkel Dencker ude af landspolitik

Efter 17 år i Folketinget er den lokale Hvidovre-politiker Mikkel Dencker fra Dansk Folkeparti ikke blevet genvalgt

Mikkel Dencker sad hjemme i sin egen stue, da det gik op for ham at han ikke havde genvundet sit mandat i Folketinget:

- Jeg tilbragte valgaftenen hjemme med min familie, efter jeg havde stået nede ved Dansborghallen i løbet af dagen. Ved en 23-24 tiden blev det klart for mig, at der kun blev et mandat i Københavns Omegn, og at det selvfølgelig ville gå til Pia Kjærsgaard.

Hvilket dog ikke kom som et chok, for den nu tidligere folketingspolitiker fra Hvidovre. Dansk Folkeparti fik nemlig et katastrofalt valg og er sammenlagt gået 14,5 pct. tilbage i Københavns Omegns Storkreds.

Mikkel Dencker erkender dog, at det er vilkårene i dansk politik:

- Der er jo altid en risiko for, at man ikke bliver valgt.

En æra er slut

Den nu tidligere folketingspolitiker har ellers siddet i Folketinget i næsten to årtier, siden 2001. Og det er med vemod, han forlader Folketinget:

- Det jo selvfølgelig rigtig ærgerligt, at blive fyret fra noget man er glad for. Jeg følte sådan en tomhed indeni (da resultaterne kom red.), over det. Jeg har arbejdet for det her i mange år, jeg har lagt liv og sjæl i at være folketingsmedlem for Hvidovre. Men jeg har altid været forberedt på, at det kunne ske.

Stolt af resultaterne på trafikområdet

Når man spørger ham, hvor han har sat størst aftryk for Hvidovre landspolitisk, nævner han især trafikområdet:

- Jeg har altid bestræbt mig på, at være det lokale folketingsmedlem og prøve at trække trafikinvesteringer til Hvidovre. Det har været lidt op ad bakke, Københavns Omegn har været meget præget af, at det var de store landspolitiske navne, der var opstillet her, som ikke havde en solid lokal forankring.

- Men det er da lykkedes at få en støjskærm langs Allingevej af flere omgange. Først blev det en jordvold, som siden blev opgraderet til en støjskærm. Det er også blevet til en ny trafikaftale mellem DF og den afgående regering om, at der skal være en støjafskærmning langs Mågevej og Nordstrandvej.

Og uddyber:

- Det ærgrer mig, at jeg ikke får mulighed at sætte mit præg på at få metroen til Hvidovre, og få præget anlægsloven for Avedøre Holme.

Mere tid til kommunalbestyrelses-arbejdet

Selvom han endnu ikke ved, hvad der skal ske, erkender han, at der vil være mere tid til kommunalbestyrelsesarbejdet:

- Det er klart jeg får frigivet en masse timer i døgnet, så jeg har bedre mulighed for at holde fokus på det kommunalpolitiske. Selvom det ikke er fordi, jeg synes jeg har manglet at bruge tid på det kommunalpolitiske, vil det give lidt bedre tid til at læse sagerne igennem en ekstra gang.

Øvrigt lokalt opstillede til Folketinget i Hvidovrekredsen var: Maria Duurhus(S), Lisa Skov (K), Charlotte Munch (V), Susanne Wad Leth (RV) og Morten Kristoffer Hansen (LA). Ingen af kandidater opnåede valg. Maria Duurhus blev dog 1. suppleant for Socialdemokratiet i Københavns Omegns Storkreds.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY>np

menu
menu