MJØD – verdens ældste vin

MJØD – verdens ældste vin

Du har helt sikkert hørt om mjød, og forbinder det nok med vikinger. Men ved du, hvor mjød oprindeligt stammer fra – og har du nogensinde smagt denne skønne drik? Hvidovres borgere kan se frem til en velsmagende aften med et spændende foredrag om mjød – verdens ældste vin og gudedrik. Foredraget finder sted torsdag den 22. oktober kl. 19.00 og er arrangeret af Hvidovre Kulturråd.

Forfatter og brygger

Forfatter, brygger og foredragsholder Søren Lyshøj, fortæller om mjød – både ud fra historiske kilder, men også fra de fantastiske nordiske sagn. Han er forfatteren bag bogen ”Mjød – verdens ældste vin” (2016).

Søren fortæller om denne gudedrik – der optræder mange gange; både i vores danske historie, men også i vores gamle sagn. Vi får også en indsigt i bryggeprocessen – helt fra bien på den første forårsblomst, til den færdige mjød. Mjød er en vin, som er brygget på honning og kan brygges i mange forskellige varianter. Mange tror desværre, at det er en øl, og er slet ikke klar over de mange muligheder, der ligger indenfor mjødbrygningens verden. Dette er et af de mange emner, som Søren Lyshøj berører i foredraget.

Undervejs vil der være smagsprøver på Sørens mjød, med mulighed for at stille spørgsmål.

Arrangementet foregår næste torsdag den 22. oktober kl. 19.00 i aktivitetshuset Lille Friheden. Pris: 75 kr. ekskl. gebyr. Billetter kan købes på Fb.com/HvidovreKulturrad eller via. HvidovreBibliotekerne.

Covid-19

Hvidovre Kulturråd har udarbejdet en opstilling, der nøje følger myndighedernes COVID-19 regler, og vi beder dig om at hjælpe til, så alle kan komme til foredrag under trygge forhold.

– Vi har et begrænset antal billetter til salg. Foredraget er med siddende publikum – det sker for at vi kan sikre den rette afstand mellem folk, oplyser kulturrådet.

– Dørene åbner en time inden foredrag-start. Det er en god idé at komme i god tid, så vi undgår kødannelse, når du skal anvises en siddeplads.

– Publikum, der er i risiko for alvorligt sygdomsforløb med COVID-19, bør udvise stor forsigtighed ved besøg. Vi opfordrer alle til at holde afstand under hele arrangementet. Vi opfordrer derudover alle til at passe på hinanden, så vi sammen kan nyde foredraget om Mjød.

menu
menu