Moskeen donerer 100.000 kr. til Hvidovres plejehjem

Moskeen donerer 100.000 kr. til Hvidovres plejehjem

I søndags var Hvidovres Nusrat Djahan Moske udsmykket med balloner i rød og guld, og omringet af glade og energiske mennesker i alle aldre. Moskeen var vært for velgørenhedsløbet GenerationGuld, for at støtte plejehjemmene i Hvidovre, i samarbejde med Ældre Sagen Hvidovre og Lions Club Hvidovre.

Susan Bjerregaard, direktør for børn- og velfærdsområdet i Hvidovre kommune, var mødt op for at tage imod den indsamlede donation på 100.000 kr.

- Det er fantastisk, at Moskeen har indsamlet så mange penge, og det kommer virkelig til at gavne arrangementer og aktiviteter ude på plejehjemmene. Det er fantastisk at se, hvordan I har formået at arbejde på tværs i kommunen, sagde Susan Bjerregaard, da hun fik overrakt checken.

Omkring 150 personer deltog i løbet. De var fordelt på hhv. 7 km. med start fra plejecenter Dybenskærhave og mål ved Nusrat Djahan Moskeen, samt 1 km. med start fra Nusrat Djahan Moskeen og rundstrækning til plejecenter Krogstenshave. Og tanken var netop at løbe ind til beboerne på plejecentrene.

- Det er fantastisk for beboerne på Plejecenter Krogstenshave at opleve at være en del af løbet og hilse på alle dem, som løb hen til plejecentret, fortæller Lene Pedersen leder på Plejecenter Krogstenshave.

Projektkoordinator Azhar Ahmad fra Nusrat Djahan Moskeen fortæller om baggrunden for indsamlingen til netop de ældre medborgere.

- De ældre har opbygget det samfund, som vi i dag nyder godt af. Derfor ønsker vi også at gøre en god gerning for dem ved at samle penge ind til aktivitets-kassen på de fire plejehjem i Hvidovre.

Han fortsætter, - Dette er blot en lille gestus, men det der ligger bag, er lige så vigtigt for os, nemlig kærligheden og omsorgen for hinanden. Det er den kærlighed og omsorg, som vi fra Islams Ahmadiyya Menighed, også kendt som Muslimer for Fred, ønsker at videregive til alle dele af samfundet.

Både børn og voksne var mødt op for at støtte det gode formål og en god oplevelse.

- Det er sjovt at være med, og vi får også lov til at komme ind at se moskeen, forklarer Silke Kåre Justesen på 10 år, som bor i området.

Moskeen har også stået for mange åbent hus arrangementer, ligesom man også tidligere har stået for andre indsamlinger til velgørenhed, fx. Red Barnet Ungdom og Familier Med Kræftramte Børn.

- Gennem disse arrangementer ønsker vi bl.a. at samle vores medborgere til det, der er vigtigst for os, nemlig indbyrdes solidaritet, omsorg, kærlighed og respekt, forklarer formand og imam i moskeen, Zakaria Khan.

-Det er en vigtig del af vores tro, at vi skal elske vores land og være til gavn for det samfund, som vi lever i, tilføjer Zakaria Khan.

Alle er enige om, at løbet skal gentages igen næste år. Velgørenhedsløbet blev afsluttet med et gratis indisk måltid fra folkekøkkenet, som moskeen havde arrangeret i dagens anledning.

Nusrat Djahan Moskeen, som er Danmarks ældste moske (indviet 1967), er altid åben for besøg. På moskeen.dk kan man finde mere info.

Her er starten gået til 1 km løbet som startede og sluttede ved moskeen.                                      Fotos: Ole Mik

Her er starten gået til 1 km løbet som startede og sluttede ved moskeen. Fotos: Ole Mik

Motionsløb ved Nusrat Djahan Moskeen søndag den 28. april 2019 Familien Jensen var også med på de to løb Veselka Jensen på 30 år tog den lille rute med børnene Alexander på 2 år og Sofia på 1 år, medens farmand Kenneth Jensen på 35 år tog den lange løbetur på 7 km

Motionsløb ved Nusrat Djahan Moskeen søndag den 28. april 2019 Familien Jensen var også med på de to løb Veselka Jensen på 30 år tog den lille rute med børnene Alexander på 2 år og Sofia på 1 år, medens farmand Kenneth Jensen på 35 år tog den lange løbetur på 7 km

menu
menu