Musik i din gård i Friheden

Musik i din gård i Friheden

Hvis folket ikke må komme til musikken, så må musikken komme ud til folket! Det var bandet Brothers i Loves motto da de spillede for Boligselskabet Frihedens beboere en solrig majdag.

Sang og glæde i Friheden i en svær tid

Det er en rigtig dejlig og solrig lørdag i maj. Træernes knopper er faktisk sprunget ud på træerne i Lille Friheden.

Beboerne fra ældreboliger, vokseninstitution og et par unge fra ungeboligerne står på altaner, terrasser og i de små haver. De venter på glad musik, som de selv kan synge med på.

Nu kommer lastbilen med bandet Brothers in Love og spiller. Og der bliver sunget livligt med, men på behørig afstand.

Ja, man kan ikke komme uden om ordet, det ord vi desværre er blevet så godt bekendt med: Coronavirus!

Og der er netop derfor at Boligselskabet Friheden har sat en dag på benene, hvor der bliver spillet glad musik rundt i boligområdet og musik, som beboerne vel at mærke kan synge med på.

For i Boligselskabet Friheden ved man, at mange mennesker har måtte side mere eller mindre alene. Man vil derfor prøve, at kaste lidt glæde med musik og sang ind i en måske noget ensom hverdag.

Peter og Ole Kibsgaard tilbage i deres gamle hood med musik og sang

Og denne glæde sørgede bandet Brothers in Love for. Bandet består af Ole Kibsgaard: Gtr/Voc, Peter Kibsgaard Tr/Voc, Morten “Jay” Jakobsen Bas/Voc. Brothers in Love har spillet med alle de største danske og en del udenlandske musikere som f.eks Shubidua, Big fat Snake og mange flere af vores store kunstnere.

Og så er der den lille rørende historie, at brødrene Ole og Peter Kibsgaard selv er opvokset i Friheden. De to har rendt rundt som børn og unge i området og har bl.a. sunget i Strandmarkskirkens kor i mange år.

Nu er brødrene, sammen med Morten, tilbage i deres gamle hood, på ladet af en lastbil for, at sætte beboerne i godt humør med musik og sang, som beboerne selv kan synge med på.

Sang og musik får øjnene til at stråle og mundvigene til at vende opad

Boligselskabet havde lavet et arrangement den niende maj, hvor Brothers in Love var rundt og spille ni steder i løbet af eftermiddagen i Boligselskabet Friheden.

Der blev spillet og sunget med på Shubidua-sange, beatles, Gasolin, Kaj og Andrea-sange og mange flere. Beboerne kunne råbe ønskenumre ned til musikerne og det gjorde de.

Børn, unge, voksne og ældre sang og dansede med og det tændt et lille lys i mørket.

Der er ikke meget at smile af i øjeblikket og det ville boligselskabet Friheden gerne ændre lidt på. Derfor skulle musikken ud til folket!

Det var en fornøjelse, at stå og opleve musikken og de glade og positive mennesker, der med smil på læbe og gnist i øjnene, var med til at skabe optimisme i forhold til fremtiden.

Af John Rasmussen, beboerrådgiver i Boligselskabet Friheden

Beboerne stod med passende afstand og på deres altaner og nød musikken.

Beboerne stod med passende afstand og på deres altaner og nød musikken.

menu
menu