Muslimer er et problem for Hvidovre og Danmark

Muslimer er et problem for Hvidovre og Danmark

MF Kenneth Berth Kristensen med svar på Kim Valentins indlæg i Hvidovre Avis i sidste uge:

Venstres nyvalgte folketingsmedlem i Københavns Omegns Storkreds, Kim Valentin fra Gribskov i Nordsjælland, er sur over, at 28 pct. af danskerne i en undersøgelse hos "Mandag Morgen" siger, at de vil sende muslimske indvandrere ud af landet.

I sit indlæg her i Hvidovre Avis den 19. november lyder Kim Valentin nærmest som et ekko af radikale Morten Østergaard, når han understreger, hvor meget muslimer og danskere i virkeligheden ligner hinanden.

Vel gør vi ej. Muslimske værdier og kristne normer er fundamentalt forskellige, når det gælder individets rettigheder, holdningen til demokrati, ytringsfrihed, og religionens indflydelse i samfundet med meget mere.

På Vestegnen ved vi udmærket godt, at nogle indvandrere fra muslimske lande har forsøgt at blive en del af det danske samfund, men størsteparten lever reelt i parallelsamfund med yderst beskeden kontakt til det omgivne danske samfund. Samtidig klarer de sig som gruppe betragtet dårligere i skolen, på ungdomsuddannelserne og er markant mindre i arbejde end danskere er det.

Den slags plejede Venstre at gå op i, men Kim Valentin mener, at bare muslimer og danskere “lever i fred og fordragelighed med hinanden” så er alt godt. Men ikke engang det er jo tilfældet. Et samfund hvor Islam fylder mere, vil også blive et samfund mere præget af muslimske normer - og således et samfund, hvor man netop ikke lever i fred og fordragelighed. Indvandrergruppernes rå fremfærd med skyderier, henrettelser af bandemedlemmer og lignende skyldes den kultur, der karakteriserer Mellemøsten og Sydøstasien. I disse lande er der bare ikke den samme respekt for menneskeliv, som normalt er kendetegnede for europæere.

Modsat Kim Valentin forstår jeg udmærket de danskere, der ønsker sig tilbage til et Danmark, hvor islam og muslimer fyldte mindre. Mange af de velintegrerede indvandrere gør i øvrigt det samme.

Det ærgrer mig, at Venstre er på vild flugt fra Inger Støjbergs linje i udlændingepolitikken. Nu hvor Kim Valentin skal repræsentere Vestegnen på Christiansborg vil jeg opfordre ham til at flytte hertil. Der er gode muligheder for at få en lejlighed i Taastrupgård eller Ishøj-planen og tør han ikke det, er Avedøre Stationsby måske en mulighed. Det er godt at lære det område, man repræsentere på Tinge at kende.

Det er der ikke meget, der tyder på, at Kim Valentin gør, når han kan bagatellisere truslen fra islam på den måde, som det sker her.

Af fhv. MF Kenneth Kristensen Berth (DF),

folketingskandidat

menu
menu