Næsten intet fugleliv ved Reæk Sø - er søen mon stadig forurenet?

Næsten intet fugleliv ved Reæk Sø - er søen mon stadig forurenet?

Masser af dyreliv ved andre søer i nabolaget, så mange stiller det spørgsmål lige nu

- Er Rebæk Sø stadig forurenet, siden det meste af fuglelivet er forsvundet og fisk ser vi heller ikke mere i søen?

I denne deprimerende tid med Coronaepidemi, samt opfordringer til at holde afstand og alligevel få lidt motion og frisk luft, benytter mange Hvidovreborgere parkområdet langs Rebæk Sø til gå- og løbeture. Redaktionen har derfor fået adskillige henvendelser fra borgere, der har bemærket, det meget sporadiske dyreliv der er - og i lang tid har været - omkring søen, siden den opsigtsvækkende forurening med masser af døde fugle og fisk for et år siden i april 2019.

Nu stiller flere spørgsmålet om søen stadig er forurenet?

- Vi har aldrig rigtigt fået svar på hvilken slags forurening der bragte død af dyrelivet ved og i Rebæk Sø, og også skabte nervøsitet for os hundeluftere?, siger Inge Frederiksen, der hver dag går ture ved søen.

Skjuler man noget?

Skjuler Hvidovre Kommune et eller andet omkring forureningen, og prøverne på døde fugle og fisk, der dengang blev indleveret til laboratorieundersøgelse?, lyder et andet spørgsmål.

I februar 2020 spurgte redaktionen chefen for Hvidovre Kommunens Vej og Parkafdeling, Michael S. Daugaard, om forureningens art og resultatet af laboratorieundersøgelsen.

Her fik vi følgende svar: "Vi har snakket med en dyrlæge fra Fødevarestyrelsen, som oplyste, at fuglene var blevet undersøgt for fugleinfluenza, men det var de ikke smittet med. Så blev de obduceret, og der var intet unormalt at se på indvoldene. I og med at den frygtede fugleinfluenza således kunne udelukkes, ville der ikke blive gjort mere for at afklare årsagen til fugledøden. Flere undersøgelser, ville være meget omkostningsfyldt", oplyste Michael Daugaard, der iøvrigt mente, at det måtte betragtes som "naturens gang", hvis fuglene døde af botulisme.

Men de mange der har nydt det dejlige forårsvejr de sidste uger, undrer sig stadig over, at det mangfoldige dyreliv ved Rebæk Sø stadig er på et minimum i forhold til andre søområder i nærheden.

Til sammenligning har Hvidovre Avis aflagt besøg flere steder, bl.a. ved søen i Valbyparken og Damhussøen, hvor et rigt fugleliv florerer.

Derfor har vi igen forelagt Michael S. Daugaard spørgsmålet om, hvorvidt kommunen fik foretaget en tilbundsgående undersøgelse af de indsendte døde dyr efter forureningen, eller om man har fundet det formålstjenligt at skjule noget omkring giftige stoffer?, som antydet af en af søens naturvandrere.

Se Michael Daugaards svar på side 4 - Talerstolen.

<CHARENTITY>8</CHARENTITY> mads-

HER ER DER ATID LIV - ved Damhussøen.

HER ER DER ATID LIV - ved Damhussøen.

MASSER AF FUGLELIV i og omkring søen i Valbyparken.

MASSER AF FUGLELIV i og omkring søen i Valbyparken.

JOVIST ER DER DYR ved Rebæk Sø, - rotter!. Et advarende skilt mod fodring ved søens hyggebænk.

JOVIST ER DER DYR ved Rebæk Sø, - rotter!. Et advarende skilt mod fodring ved søens hyggebænk.

menu
menu