Nej til fremrykkede grundlovsceremonier

Nej til fremrykkede grundlovsceremonier

Hver eneste ansøger selv skal kvalificere sig til statsborgerskab efter objektive kriterier, skriver MIKKEL DENCKER:

I sidste uges Hvidovre Avis kunne man læse, at Hvidovre Kommune havde fremrykket en grundlovsceremoni for en ansøger om dansk statsborgerskab, hvor ansøgeren skal hilse på borgmesteren for at få statsborgerskab. Fremrykningen skete for at begunstige ansøgeren, sådan at ansøgerens barn kunne nå at blive statsborger på sin forælders ansøgning, inden han selv nåede at fylde 18 år og selv ville skulle kvalificere sig til at blive dansk statsborger. For at kunne fremrykke grundlovsceremonien havde Kommunalbestyrelsen besluttet at søge om dispensation - og fået det. En dispensationsansøgning som Dansk Folkeparti var imod.

I Hvidovre Avis’ dækning af ceremonien blev der ikke lagt skjul på, at med den fremrykkede ceremoni, kunne ansøgerens 17-årige søn, som er en dygtig fodboldspiller, nu komme på det danske landshold... Ja, det fremstod faktisk som om motivet for at gradbøje reglerne for tildeling af statsborgerskab var at forsyne fodboldlandsholdet med en ny spiller. Det finder vi i Dansk Folkeparti forkasteligt.

For et statsborgerskab skal være en ære at modtage for en udlænding, og man skal kvalificere sig til, ved at bevise sine kundskaber i dansk, viden om danske samfundsforhold og en lang række andre krav, som til sammen skal sandsynliggøre at udlændingen oprigtigt ønsker at blive dansk og at blive en god samfundsborger. Et statsborgerskab skal derfor ikke været noget man kaster om sig og gradbøjer reglerne for at uddele til flest mulige indvandrere og motivet skal i hvert fald ikke være at skaffe nye landsholdsspillere. Så at fremrykke en grundslovsceremoni for at begunstige en enkelt ansøger kommer Dansk Folkeparti aldrig til at bakke op om. For vi mener at hver eneste ansøger selv skal kvalificere sig til statsborgerskab efter objektive kriterier, uanset om man er en dygtig fodboldspiller eller ej.

Med venlig hilsen

Mikkel Dencker

Viceborgmester

Dansk Folkeparti

menu
menu