Nicolaj Wolf Europamester

Nicolaj Wolf Europamester

Hvidovre Badminton Clubs store talent triumferede med Danmarks U17-landshold

BADMINTON: Dansk badminton har stolte traditioner ved U 17 EM holdturneringen. Så årets udvalgte havde ikke blot en seedning som nr. 1 at leve op til, men også en historik om 6 EM-titler i træk. Missionen lykkedes og Nicolai Wolf fra Hvidovre Badminton Club var med til at sikre triumfen, da medaljerne skulle fordeles ved det store EM-stævne i den tjekkiske hovedstad Prag. Danmark var landet i en "blød" pulje med Ungarn, Estland og Letland, vandt samtlige kampe med sammenlagt 14-1. I kvartfinalen mod Tyskland sluttede kampen ved stillingen 3-0. Det samme var tilfældet i semifinalen mod Skotland, hvor Nicolaj Wolf spillede en meget flot single. Finalen stod meget overraskende mod Tyrkiet, der i semifinalen besejrede England. Endnu engang formåede Danmark at gøre rent bord med en 3-0 sejr.

EM-titel nummer 7 var dermed en kendsgerning på et hold, hvor Nicolaj Wolf og Magnus Johannesen fra Triton Ålborg deltes om at spille herresinglen.

"Blød" kunne man omvendt ikke kalde Nicolaj Wolfs lodtrækning i den individuelle turnering. Seedninger foretaget på baggrund af Badminton Europe's rangliste havde placeret ham i samme fjerdedel som de 3 forventet bedste herresingler. Med andre ord ville avancement til blot semifinalen kræve sejre over 2 af disse. De fire spillere leverede i deres indbyrdes kampe tre af turneringens absolut bedste kampe. Kampe, som var semifinaler og finaler værdige, men som desværre var i indledende runder. Nicolaj Wolf formåede ikke at slå topseedede Christo Popov fra Frankrig, men havde stor ære af tre-sæts-kampen.

Nicolai Wolf var i øvrigt ikke eneste HBC-repræsentant ved EM, idet Danmarks U17 landstræner hedder Rune Ulsing, identisk med Hvidovres cheftræner og regnes for at være et af Danmarks pt. største trænertalenter.

NIcolai Wolf

NIcolai Wolf

menu
menu