– Nu bliver jeg snart mere fri...

– Nu bliver jeg snart mere fri...

Glæden var stor, da beboere på kommunens plejecentre den 2. januar blev vaccineret mod coronavirus. Vaccinationerne forløb til stor tilfredshed

Den 2. januar lidt over middag brød solen meget symbolsk frem – samtidig med, at farmakonomer fra Region Hovedstaden, en håndfuld praktiserende læger og personalet på Plejecenter Krogstenshave var ved at gøre klar til de første corona-vaccinationer i Hvidovre.

Ligesom på kommunens øvrige plejecentre og den midlertidige døgnrehabilitering var der gjort klar til, at de beboere og det personale, der ønskede det, kunne blive vaccineret, og på Krogstenshave var det stort set alle.

Beboerne blev vaccineret i deres bo-grupper. I nogle afdelinger i hver deres bolig, i andre i afdelingens fællesrum. I afdeling 31 var der inviteret til kombineret eftermiddagssamling og vaccination i opholdsstuen, og her var glæden stor.

Kan snart se oldebørnene

– Jeg kunne slet ikke mærke, at jeg blev stukket, og jeg er ellers en pivskid. Men jeg er bare så glad for, at jeg snart kan se mine børn, børnebørn og oldebørn igen uden at være bange for at smitte dem, fortalte en kvindelig beboer.

– Jeg har jo holdt mig meget inde hos mig selv, og selvom vi stadig skal passe på, så bliver jeg mere fri nu.

I alt 402 beboere og de ca. 330 medarbejdere, som var på arbejde, på kommunens plejecentre blev vaccineret den 2. januar, og til borgmester Helle Adelborgs store tilfredshed, forløb vaccinationen af de allerførste Hvidovre-borgere godt.

– Personalet på plejecentrene og i Center for Sundhed og Ældre på rådhuset knoklede hen over både jul og nytår for at få det hele på plads, og det skal de have en stor tak for, siger hun.

– Det hele klappede, og det glæder mig usigeligt meget, at vi med vaccinen kan øjne lys forude...

menu
menu