Nu kan Hvidovres borgere stille borgerforslag

Nu kan Hvidovres borgere stille borgerforslag

Med støtte fra 500 borgere kan et borgerforslag blive sendt til behandling i kommunalbestyrelsen

Er du borger i Hvidovre kan du fra på lørdag den 1. december stille dit eget forslag, som kan ende med at blive behandlet af kommunalbestyrelsen på Hvidovre Rådhus.

Alle borgere i Hvidovre Kommune over 18 år kan stille et forslag via hvidovre.dk. For at forslaget kan blive behandlet politisk kræver det, at minimum 500 borgere støtter op om forslaget.

Forslag kan handle om alt det, Hvidovre Kommune kan beslutte, og som ligger inden for kommunalbestyrelsens mandat. Det kan være konkrete forslag om nye cykelstier, ændrede åbningstider i svømmehallerne eller flere penge til kunst og kultur for bare at nævne nogle eksempler.

- Det bliver spændende at se, hvilke forslag borgerne i Hvidovre kommer med. I forvejen oplever vi politikere jo ofte at få gode inputs fra borgerne, men nu bliver det nemmere som borger at komme med et forslag til, hvordan Hvidovre Kommune kan blive en endnu bedre kommune. Så uanset om man har et konkret forslag eller bare gerne vil være aktiv i vores nærdemokrati og støtte de fremsatte forslag, så vil jeg gerne opfordre alle borgere til at gå ind på vores hjemmeside og følge borgerforslagene, siger borgmester Helle Adelborg.

For at oprette et borgerforslag skal man bruge sit Nem-ID. På Hvidovre.dk kan du læse mere om, hvordan du stiller et borgerforslag eller hvordan du kan støtte et borgerforslag.

Fakta om borgerforslag

Du skal være borger i Hvidovre Kommune for at stille eller støtte et forslag. Du skal være fyldt 18 år. Der skal være tale om et forslag, som Kommunalbestyrelsen har myndighed til at behandle - og det må ikke være et forslag, Kommunalbestyrelsen allerede har behandlet Du skal have opbakning fra 500 borgere for at forslaget vil gå videre til politisk behandling hos kommunalbestyrelsen. Forslaget skal overholde dansk lovgivning.

menu
menu