Ny 2-årig HF på Johannesskolen

Ny 2-årig HF på Johannesskolen

Informationsaften på torsdag den 9. januar på Frederiksberg

Johannesskolen på Frederiksberg udbyder fra skoleåret 2020 en ny toårig HF. Ungdomsuddannelsen henvender sig til unge mennesker, der ønsker et kort, tonet uddannelsesforløb med et højt fagligt niveau.

Elever kan fra næste skoleår søge om optagelse på en toårig HF på Frederiksberg, hvor nøgleordene er høj faglighed, ungdomsmiljø og nærvær.

Johannesskolen står bag det nye tiltag, og introducerer i den forbindelse to helt nye linjer, HF Iværksætter og HF Classic. Med tilbuddet om en HF ønsker Johannesskolen at slå dørene op for fagligt engagerede elever, der ønsker en kort, seriøs uddannelse på to år:

Johannesskolen består både af en grundskole og et gymnasium, og til vores nye HF søger vi derfor motiverede, modne unge mennesker, der kan og vil bidrage til skolens fortsatte stærke faglige og sociale fællesskab - udtaler rektor på Johannesskolen, Bente Aaby Christensen.

HF i inspirerende ungdomsmiljø

Hensigten med den nye HF er at give studerende på Frederiksberg og omegn mulighed for at begynde på HF, hvor uddannelsen afvikles med undervisning af høj faglig kvalitet, der styrker elevernes personlige, faglige og sociale udvikling.

Bente Aaby Christensen udtaler:

Efter reformen kan elever søge om optag på HF direkte fra 9. klasse. Vi har i forvejen et stærkt og inspirerende ungdomsmiljø, som HF eleverne med fordel kan indtræde i.

Elever på den ny HF rustes til videre uddannelse

De nye HF-elever kommer til at dele lokaler med JohannesGymnasiets elever. De bliver del af en hverdag på en gymnasieskole, hvor fokus er international orientering, høj faglighed og bæredygtig dannelsen. I løbet af to år får HF-eleverne de bedste forudsætninger for at klare sig godt både på HF og på den videregående uddannelse, de hver især vælger:

- Vi tilbyder en moderne HF med en klar profil, hvor eleverne rustes til at læse videre på en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbachelor eller universitetet, lyder det fra Bente Aaby Christensen.

HF bliver med andre ord for de unge mennesker, der har en idé om, hvilken retning de vil tage i uddannelsessystemet, og som vil have en mere praksisnær uddannelse. Ifølge Bente Aaby Christensen betyder dette, at eleverne kommer til at arbejde via en kombination af teori og praksis med konkrete problemstillinger fra “den virkelige verden” i et løbende samarbejde med eksempelvis skoler, børnehaver, politi, sygehus, militær etc. alt afhængigt af den enkelte elevgruppes interessefelt:

- Vi ser frem til at byde vores nye HF-elever velkommen til et inspirerende ungdomsmiljø med en hverdag fuld af faglige, men også sociale aktiviteter lige fra udlandsrejser og caféaftener til fodboldturneringer og fester og meget mere, afslutter rektor, Bente Aaby Christensen.

Skrevet af Charlotte Mærsk Pank og Julie Hjordt Jensen

menu
menu