Ny lokalplan for Frihedens Butikscenter snart i høring

Ny lokalplan for Frihedens Butikscenter snart i høring

Har man noget at indvende mod udbygningen af Frihedens Butikscenter, så ser det ud til, at planerne sendes i høring den 8. november og fire uger frem.

Det har Bygge- og Planudvalget i hvert fald givet grønt lys for, på udvalgets seneste møde. Udvalget har allerede inden høring haft fokus på, at projektet får flere p-pladser.

I den nye lokalplan indgår en kraftig udbygning af centret, så der i fremtiden vil være boliger ovenpå centret, der er ungdomsboliger, familieboliger eller henvender sig til 55+segmentet. Størrelserne på boligerne er i følge lokalplanudkastet planlagt til at være mellem 40 til 95 m².

Desuden er der planer om at udvidde service-arealet, samt at bygge en drive-in-restaurant på området mellem Hvidovrevej og det nuværende center.

Bygge- og Planudvalget var imidlertid enige om, at parkeringspladser ikke i tilstrækkelig grad var tilgodeset i planerne. Derfor foreslog et enigt udvalg, at området, der i lokalplanen er udlagt til restaurant i stedet reserveres til parkeringspladser. Udvalget mente også, at der i projektet skal stilles krav om etablering af el-standere på p-området og, at der etableres halvanden parkeringsplads pr. to boliger.

Det er ejendomsinvesteringsselskabet NREP, der på vegne af ejerne bag Frihedens Butikscenter, har ønsket en ny lokalplan for området. Hvis høringsperioden godkendes af kommunalbestyrelsen, vil den løbe frem til 6. december. Bygge- og Planudvalget vedtog i øvrigt, at der skal indkaldes til borgermøde om byggeplanerne ovenpå Frihedens Butikscenter.

menu
menu