Øl-touren rullede forbi Hvidovre

Øl-touren rullede forbi Hvidovre

De danske ølentusiaster, som nu for 10. år i træk gennemfører CykØLløbet Tour de Biére, kom forleden forbi Hvidovre hos Jens Lynge Larsen på SPY BREW bryggeriet på Ærtebjergvej, der er et af de små bryggerier i Danmark.

Verdens største øl-cykelløb, Tour de Bière kommer gennem det meste af Danmark, tilbagelægger små 537 kilometer og besøger 34 bryggerier og gode ølsteder.

- Vi er superglade for, at vi i år kan tage på den tiende øl-tour gennem det danske land. Det bliver helt sikkert hårdt at tilbagelægge de mange kilometer, men guleroden er de mange herlige, danske øl, som smager lidt ekstra godt efter en lang cykeltur, siger Hans Peter Jepsen, holdleder for feltet i Danske Ølentusiasters Tour de Bière

Det er tiende gang, Tour de Bière-feltet indtager de danske sommerveje. Rytterne er dog ikke, som i den franske pendant; Tour de France. Gennemsnitsvægten er højere, cykeltyperne anderledes og dåbsattesterne ældre. Og så er feltet nemt at kende: Trøjerne er kropsnære og grønne, mens cyklerne spænder typisk fra almindelige hverdagscykler, over racere til specialcykler som tandemer.

Årets tour løber over otte etaper uden hviledage, og rytterne tilbagelægger 537 kilometer. Målet med touren er i høj grad socialt sammenhold og hygge. Ved hvert stop undervejs vil et højtrungende "Højt Skum" lyde gennem landskabet.

Der var trængsel i det lille bryggeri på Ærtebjergvej, da øl-tour-rytterne kom forbi.                           Fotos: Ole Mik

Der var trængsel i det lille bryggeri på Ærtebjergvej, da øl-tour-rytterne kom forbi. Fotos: Ole Mik

menu
menu