OM SKAK, FRIHEDEN, AMIN OG FODGÆNGERFELTERNE...

OM SKAK, FRIHEDEN, AMIN
OG FODGÆNGERFELTERNE...

86-årige VAGN JENSEN med en kommentar fra dagligdagen:?

Hvidovre skakklub? Det er også et sjovt sted!

Absolut. Selvom jeg vist er alderspræsident (85 år i 2018) synes jeg stadig, at det er sjovt at være i klubben. Jeg nyder det sammen med min “tvillingebror” Peter. Ja, vi er født på samme dato (Peter blev 84 i 2018), altså et år længere i mors mave.

Jamen vi er fulde af humor i klubben. Hvad enten den står på KLUB- eller Hvidovremesterskab, hurtigskak eller lynskak - så ka’ der altid puttes en vits ind. Og så fik jeg chokolade fra klubben da jeg fyldte 85 år; en plade chokolade pr. aften klubmesterskaberne stod på, så man må sige, at det var et godt chokoladeår, der næsten lige er afsluttet her kort før min 86 års dag, og med pæn overvægt!

Men jeg glæder mig da, for om fire år bliver jeg 90 år, så er der vel chance for en opfølgning? Og så her sidst i august har vi Diamantbryllup herhjemme, men omgangskredsen skrumper jo med alderen, så hvorfor ikke fejre det i Hvidovre Skakklub med kaffe og kage mv. Det har jeg bestemt og det gør vi tirsdag den 3. september - husk det nu alle medlemmer i klubben.

Min hustru kommer nok ikke, hun kan ikke li’ skakklubber, grundet det her med springtrækket: to frem og én til siden!

”Gift” og Friheden!

Og så lige en anden sjov ting:

Når man aften efter aften kommer hjem, står man af s-toget ved Friheden station. Det har jeg gjort i 60 år. Undres hver dag - Friheden og vi er næsten gift alle, der bor i bebyggelsen Friheden (gift og Friheden?).

Man kunne da som borgmester tænke på at ændre andre væsentlige ting end Amin Jensen skiltet på Gl. Køge Landevej?

Jeg fik, til min 85-års fødselsdag, kort fra borgmester Helle Adelborg. Så Helle for dig! Måske var det slet ikke fødselsdagens skyld, men at du havde hørt jeg var politisk interesseret - eller havde hørt, at jeg havde vundet Sommer Grand Prix det år i skakklubben.

Ja, man må tænke sig om hele tiden. Men der gås jo mere eller mindre op i blandt andet skiltning i kommunen - eller s-stationers navne!?

Lad dog Amin Jensen skilte på Gl. Køge Landevej. Så ved vi hvor vi har ham!

Andre skilte synes jeg måske burde stå mere til fjernelse. Jeg cykler sommetider forbi Dansborgskolen og så hænger der i kvarteret skilte som “Børn på vej!”. Det forstår jeg slet ikke med mine 86 år? (eller spiller jeg bare for meget skak?).

En vigtigere ting end det plus Amin Jensen!

Ku’ du ikke få indført et nyt navn til Frihedens s-station? Men hvad pokker sku’ det være? Send det i licitation eller klar' det med politikerne? Kom med idéer? Det kan politikere jo også!?

Og så lige en anden lille ting til sidst:

Jeg færdes meget til fods. De store fodgængerovergange med gult blink, der står jeg længe og venter...! Ja, jeg venter simpelthen indtil der kommer en ung kvinde (20-25 år) - så går jeg over, for så stopper alle chauffører op og kigger og kigger.. for så har de jo go’ tid! Og jeg har som pensionist go' tid til at vente på en ung kvinde (for jeg spiller kun skak om tirsdagen).

Tak fordi I gad høre på den ældre!

Vagn Jensen

menu
menu