P-kontrol ikke ment som chikane

P-kontrol ikke ment som chikane

Fra 1. januar 2019 er intentionen, at Hvidovres parkeringsvagt er på gaden. Årligt forventes det, at der udskrives 1.500 afgifter

Hvidovres kommende parkeringsvagt skal ikke chikanere, men derimod "opdrage".

Det udtrykte i hvert fald nogle medlemmer af kommunalbestyrelsen, da der tirsdag i sidste uge blev taget endelig beslutning om etableringen af en lokal p-kontrol.

Sagen har været længe undervejs, og som tidligere beskrevet her i Hvidovre Avis, ser det nu ud til, at bilister i Hvidovre fra 1. januar 2019 med en p-afgift kan lade sig "opdrage" til ikke længere at parkere ulovligt.

- Det handler ikke om at chikanere, men om at opdrage, så vi kan få en bedre og mere trafiksikker by, lød det fra Torben Nowicki Rasmussen (V).

Og han fik opbakning fra Konservative, der kunne afvise, at der med en lokal p-vagtordning skulle blive tale om en eventuel jagt på parkeringssyndere.

- Det er ikke signalet herfra, at vi vil skabe en situation, hvor der starter en jagt, sagde Steen Ørskov (C).

En parkeringsafgift beløber sig til 510 kr. Heraf går ca. 70% til staten. Såfremt den kommende p-vagt udskriver 1.500 parkeringsafgifter om året, vil de kommunale udgifter til p-kontrollen beløbe sig til ca. 317.000 kr. om året.

Læs ugens kommentar

key

Torben Nowicki Rasmussen.

Torben Nowicki Rasmussen.

Steen Ørskov Larsen.

Steen Ørskov Larsen.

menu
menu