På vej til verdenseliten

På vej til verdenseliten

KAJAK: Magnus Sibbersen fra Hvidovre Kajakklub er lige hjemvendt fra World Championships (VM) for junior i det sydlige Bulgarien i byen Plovdiv på en af verdens bedste rostations.

Magnus Sibbersen skulle sammen med sin K2 makker fra Silkeborg Christian Farstad ro 1.000 m distancen. Makkerparret skulle ligesom ved EM forsøge at placere sig blandt de ni bedste i verdenseliten.

De roede sig sikkert ind på en 2. plads i indledende heat og dermed videre til semifinalerne. I semifinalen skulle duoen blive 1-3 ud af ni kajakker for at komme videre til finalen. Efter 500 meter lå duoen på en 5. plads, men kom stærkt tilbage på de sidste 250 m og tog den sidste VM-finalegivende plads i semifinalen med en 3. plads.

Duoen fik en flot start i finalen og feltet lå tæt til de sidste 250 m før mål. Duoen havde et supergodt løb og kunne med tiden tre min 35,5 sek. sige de er otte bedste i verden, kun 4,6 sek. efter verdensmestrene.

Magnus Sibbersen var også en del at junior K-4’eren som var tæt på direkte finaleplads, men blev slået med en bådespids af den ungarske båd i indledende heat.

K-4’eren måtte derfor en tur i semifinalen for at komme i finalen. Her blev de nr. 3 i en meget tæt kamp op de første plader. Det blev til en 3. plads, hvor drengene lavede personlig rekord, men det vigtigste var en finaleplads.

De firer drenge formåede igen at gøre finalen til en oplevelse som sent glemmes.

Finalen blev afsluttet med en fantastisk slutspurt på de sidste 200 meter rykkede kvartetten frem og det blev et tæt løb om op pladserne 5-8, desværre trak den danske båd det korteste strå og måtte tage sig til takke med endnu er 8. plads, kun 0,3 sek. til en 5 plads og 0,012 sek. til 7. pladsen, som svarer til ca. 1-2 cm.

Næste stævne er allerede weekenden den 12-13. august i Kristiansand i Norge, hvor der skal roes Nordiske mesterskaber, og her er Magnus udtaget til syv distancer.

menu
menu