Pigefodbolden blomstrer i HIF

Pigefodbolden blomstrer i HIF

FODBOLD: Der bliver leveret et stort stykke arbejde for pigefodbolden i HIF. En af succeshistorierne kommer fra U13/12-holdet, der igennem et stærkt socialt sammenhold, hvor pigerne støtter og respekterer hinanden uanset baggrund og kompetencer, er gået fra 15 spillere i efteråret 2018, til nu at tælle 34 piger. Og der kommer hele tiden flere til.

De sidste tre år har en nu 17-årig pige, Filippa, været primær drivkraft på holdet i rollen som cheftræner.

Ikke kun en fodboldklub

På det unge fodboldhold er det som sagt andre ting end udelukkende det sportslige, der er i centrum, der er meget fokus på styrke pigerne sociale kompetencer og ruste dem til de svære år, som teenagetiden kan være. Her sørger man for, at de bliver rummelige og accepterer hinandens forskellige tilgange til tingene og måder at reagere på. Det sker til dels automatisk når pigerne er sammen som gruppe, og når trænere/ledere guider pigerne og lærer dem at håndtere konflikter og udfordringer.

Den store tilgang har også betydet, at man nu har tilmeldt hold i to turneringer på to forskellige niveauer. Det er enormt vigtigt at pigerne fortsat forstår og føler, at de er ét samlet hold, selvom de spiller kampe på forskellige hold efter niveau.

Det store arbejde har NordeaFonden, samt holdets lokale sponsor Kenne.dk, anerkendt ved at tildele et flot beløb, der nu gør at pigerne er flot og ens klædt på i form af spillertøj og træningsdragter.

menu
menu