Pinsegudstjeneste i det fri

Pinsegudstjeneste i det fri

Friluftsgudstjeneste i Byparken i Avedøre 2. pinsedag den 10. juni kl. 11.00.

Der er tradition for, at pinsen og kirkens fællesskab markeres og fejres med en fælles gudstjeneste 2. pinsedag for folkekirkekirkerne i Hvidovre Kommune. I år afholdes den fælles gudstjeneste i Byparken i Avedøre, der ligger tæt på stationen. Her vil den festlige udendørsgudstjeneste have fokus på fælleskab og Helligånd.

Ordet pinse er afledt af det græske ord pentecoste, som betyder 50, da pinsen falder 50 dage efter påskesøndag. Pinsen er der, hvor vi fejrer Helligånden og Kirken. Situationen for den første pinse var, at disciplene sad modløse forsamlet. De havde svært ved at se, hvordan de skulle komme videre ud i verden og dele alt det de havde oplevet. Men så kommer Helligånden over dem og gav dem fornyet energi og evner til at tage ud i verden og forkynde evangeliet om den opstande Kristus. Det særlige ved pinsen er, at Helligånden lader disciplene tale på en masse nye sprog, så den kirke de skal grundlægge ikke er forbeholdt en lille lokal skare. Det er ikke kun bestemte grupperinger, kulturer, regioner eller sprog som evangeliet taler til. Det taler til mennesker. For der er så meget som vi mennesker stadig har til fælles til trods for, hvilke forskelligheder vi måtte kunne opremse. Helligåndens tilstedeværelse indvarsler en overvinden af de skel, som vi mennesker ofte sætter op imellem hinanden. Med Helligånden skal end ikke forskellige sprog længere være en forhindring for at møde sine medmennesker med tillid og næstekærlighed, og det er derfor vi fejrer pinse.

Fra kl. 10.30 vil der være musik indtil gudstjenesten begynder kl. 11.00. Efter gudstjenesten er der mulighed for at købe både mad og drikke til en billig penge. Ingen tilmelding er nødvendig og alle er meget velkomne.

Husk blot tøj der passer til dagens vejr.

menu
menu