Planer om over 100 ungdomsboliger på Hvidovrevej

Planer om over  100 ungdomsboliger på Hvidovrevej

Der vil være lydstudie, gym, fællesarealer, café og i alt ca. 124 boliger på 23-36 kvm fordelt på tre etager, hvis to ejendomsselskaber får grønt lys af Hvidovre Kommune til at bygge ungdomsboliger på Hvidovrevej 80.

Sagen om at godkende udarbejdelsen af et tillæg til den nuværende kommuneplan, blev behandlet på Økonomiudvalgets møde i går efter avisens deadline. Efterfølgende skal Bygge- og Planudvalget tage stilling til udarbejdelsen af en ny lokalplan for området.

Fra erhverv til boligområde

Det er de to ejendomsselskaber Topdanmark Ejendom og Baunsøe Ejendomme, der har bedt Hvidovre Kommune om at der igangsættes udarbejdelsen af en ny lokalplan for området, der i dag bruges til erhvervsvirksomheder inden for kontor- og serviceerhverv samt små produktionsenheder inden for fødevareproduktion og værksteder.

Området ligger på grænsen til Rødovre og ca. 200 meter fra Hvidovre Station. Med den placering er der således tale om et såkaldt stationsnært område. I følge sagsfremstillingen lever byggeprojektplanerne desuden op til kommunens by- og boligpolitik.

- Projektoplægget stemmer overens med kommunalbestyrelsens principper for boligudvikling og lever op til mange af de krav, som boligpolitikken indeholder. Projektet understøtter boligpolitikkens vision om at skabe et varieret og mangfoldigt boligudbud, lyder det fra Hvidovre Kommunes administration.

Attraktiv placering

Af projektbeskrivelsen, der er udarbejdet af Lars Giltz Architecs, fremgår det, at Hvidovre er et attraktivt område at bygge de planlagte boliger i.

- Hvidovre er attraktiv by med egen kyst og havn, fine udearealer og sportsfaciliteter. Byen bliver også, grundet presset på indre by, mere og mere attraktiv som boligområde. Nærheden til København, ca. 6 km. til Rådhuspladsen gør byen attraktiv for mennesker med arbejde eller studier i indre by. Matriklen ligger under 200 m fra Hvidovre Station, skriver Lars Giltz Architecs blandt andet om området.

Idéen med de ca. 124 ungdomsboliger er, at skabe et attraktivt boligområde for unge, der studerer eller arbejder i hovedstaden.

- Vi vil skabe et godt sted at bo i byen, hvor fællesskab og et levende studiemiljø er en bærende del af konceptet. Det skal være moderne, dynamisk, internationalt og med en høj kvalitet, både i boligerne, og fællesområderne. Fællesområderne skal være attraktive og flittigt brugt, både for læsegrupper, til motion og fest. Der indrettes derfor et fælleshus med køkken i café-stil, læseområde og vaskeri, beskriver arkitekterne projektet.

Plads til det hele

Ydermere vil der i tilknytning til lydstudiet være en dansesal og et værksted for cykler, som vil være beboernes foretrukne transportmiddel.

- Den nedlagte fabrik er oplagt for indretning af ungdomsboliger. De store fabrikshaller indrettes med boliger, og fællesfunktionerne lægges ud i de mindre bygninger på grunden. Tilsammen vil de danne et urbant og stemningsfuldt miljø, hvor de gamle industribygninger danner rammen om et aktivt studieliv, lyder det fra Lars Giltz Architects.

Økonomiudvalget skal beslutte, om man ud fra skitseprojektet vil igangsætte udarbejdelsen af et tillæg til Kommuneplan 2016 med ændrede bebyggelsesregulerende bestemmelser for ejendommen på Hvidovrevej 80.

Bygge- og Planudvalget skal efterfølgende tage stilling til, om man vil igangsætte udarbejdelsen af en ny lokalplan for ejendommen til erstatning for den gældende Lokalplan 121.

key

I byggeplanerne er både fællesaraler inde og ude.

I byggeplanerne er både fællesaraler inde og ude.

I skitseplanerne for eventuelle ungdomsboliger på Hvidovrevej 80 er bebyggelsen foreløbigt kaldt The Factory.

I skitseplanerne for eventuelle ungdomsboliger på Hvidovrevej 80 er bebyggelsen foreløbigt kaldt The Factory.

menu
menu