Plejecentre og midlertidig døgnrehabilitering er åbnet for besøg

Plejecentre og midlertidig døgnrehabilitering er åbnet for besøg

Det opfordres dog stadig til at vise særligt hensyn til beboerne

Fra den 2. juli 2020 er der åbnet mere op for besøg på bl.a. kommunale og private plejehjem, plejeboliger og aflastningspladser. Det betyder, at du frit kan besøge din pårørende på plejecentret eller den midlertidige døgnrehabilitering.

Besøgende på plejecentrene og den midlertidige døgnrehabilitering opfordres dog stadig til at vise særligt hensyn til beboerne. På grund af høj alder, evt. kroniske sygdomme og generel svækkelse har de nemlig stor risiko for at få et alvorligt forløb, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Derfor beder man pårørende til at følge nedenstående henstillinger:

Afsprit hænder som det første, når du ankommer, og igen når du går.

Hold besøget udendørs eller i din pårørendes egen bolig.

Følg retningslinjerne for at forebygge smitte: Vask/afsprit hænder hyppigt og grundigt, host og nys i ærmet eller i et engangslommetørklæde, undgå kram, håndtryk og kindkys.

Kom kun på besøg, hvis du er rask. Du må ikke have symptomer på sygdom. Dette gælder alt fra forkølelse, ondt i halsen og alment ubehag til muskelsmerter, tør hoste og feber.

Hold så vidt muligt mindst 2 meters afstand mellem dig og din pårørende under besøget. Flyt evt. besøget udendørs, hvis ikke det kan lade sig gøre inde i boligen.

Undgå så vidt muligt at røre ved ting. Det gælder særligt for fælles kontaktflader og håndtag, men f.eks. også pyntegenstande.

Brug evt. mundbind. Der bliver stillet mundbind til rådighed for de pårørende, der ønsker det.

Tænk på, at jo kortere besøget er, jo mindre er smitterisikoen.

Ledelsen på stedet vurderer, om hvad der i øvrigt skal gøres for at sikre, at besøg kan foregå efter Sundhedsstyrelsens retningslinjer og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Kan der komme restriktioner for besøg igen?

Ja, Styrelsen for Patientsikkerhed kan påbyde kommunalbestyrelsen at udstede midlertidigt besøgsforbud eller restriktioner for besøg, hvis det bliver nødvendigt at forebygge eller inddæmme smitte med COVID-19.

Som pårørende til en beboer på et af Hvidovres plejecentre eller døgnrehabilitering vil du få besked, hvis det sker.

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at tage fat i personalet på plejecentret/døgnrehabiliteringen, hvis du har spørgsmål eller er bekymret for din pårørende.

menu
menu