Politiet sætter ind mod narko-salg, - også i Hvidovre

Politiet sætter ind
mod narko-salg,
- også i Hvidovre

Antallet af narko-anmeldelser i Hvidovre er i dag levere end for bare år tilbage, skriver politiinspektør

I Hvidovre Avis den 4. april påstås det i en kommentar, at politiet ikke prioriterer narkosager i Hvidovre.

Dette er ikke korrekt. Igennem vores SSP-samarbejde (Skole, Socialforvaltning og Politi) er vi i meget tæt kontakt med skoler og institutioner i Hvidovre Kommune og hvis vi herigennem bliver gjort opmærksom på at der skulle ske narkosalg ved skoler og lignende, så skrider vi ind. Det samme gør sig naturligvis også gældende, når vi konstaterer narkosager igennem vores øvrige efterforskning.

Men ingen skal dog foregøgles at narko-problemet ikke er der. Men for at komme det til livs, så skal vi løfte i flok: Politi, kommune, forældre og civilsamfund – ja alle gode kræfter. For ellers kan vi ikke stoppe eller minimere det. Det er en af grundene til at vi er gået sammen med kommunen i projektet ’Tryghed i Avedøre Stationsby’, hvor vi inddrager borgerne og andre aktører i at skabe god trivsel og tryghed.

Samtidig er Københavns Vestegns Politi i et tæt og meget frugtbart kriminalpræventivt arbejde sammen med Hvidovre Kommune. Vi er bl.a. sammen om det kriminalpræventive projekt ’Politikadet – Junior’, hvor vi sammen søger at give udsatte unge en alternativ vej – uden om kriminalitet, bander og narko.

Ingen stigning!

Borgerne i Hvidovre bør i denne debat være klar over, at der ikke er noget belæg for at antage at narko-problemet er stigende i kommunen, eller værre end i andre tilsvarende kommuner. Antallet af narko-anmeldelser i Hvidovre er i dag lavere end for bare år tilbage.

I kommentaren bliver der slået på, at politiet prioriterer trafiksikkerheden over narko-problemet. Dette er ikke et enten/eller – men et både/og. For trafiksikkerheden i Hvidovre er også meget vigtig, ikke mindst af hensyn til vores børn og unges sikkerhed. Så også det vil Københavns Vestegns Politi fortsat prioritere højt – sammen med narko-indsatsen.

Politiinspektør Jørgen Harlev

chef for lokalpolitiet

ved København Vestegn

Politi.

menu
menu