Privat hjemmehjælp opsiger aftale med kommunen

Privat hjemmehjælp opsiger aftale med kommunen

130 borgere må vinke farvel til privat hjemmehjælps-virksomhed, der ikke mener, at nye kommunale tidsangivelser levner rum til kvalitetspleje

Servicefirmaet Globel A/S (SFG) har opsagt deres aftale med Hvidovre Kommune.

Dermed skal 130 Hvidovreborgere inden 1. juni 2019 finde sig en ny udbyder eller fremadrettet have hjemmehjælp fra Hvidovre Kommune.

Årsagen til at Globel har opsagt deres aftale med Hvidovre Kommune, er, i følge servicevirksomheden, at de ikke mener, de kan udføre opgaven tilfredsstillende med Hvidovre Kommunes nye tidsangivelser for udførsel af opgaverne.

- Det nye indsatskatalog for 2019 betyder for os og for borgerne, at vi ikke ville være i stand til at yde den omsorg og service, som vi mener følger med til opgaven inden for hjemmepleje, lyder det blandt andet i en pressemeddelelse fra SFG’s områdechef for Hjemmeplejen, May-Britt Woller Larsen.

Godt samarbejde

Servicefirmaet Globel er en af i alt 6 private udbydere af hjemmepleje og har fungeret som et privat alternativ til den kommunale hjemmepleje i Hvidovre Kommune de sidste syv år.

- I de sidste syv år har vi haft et fantastisk samarbejde med Hvidovre Kommune om at levere nærværende hjemmehjælp. Dette i en kombination af politiske bestemte ydelser, kommunens standarder og borgernes behov. Med det nye indsatskatalog for 2019, hvor ydelserne er indgivet med vejledende tider, hvor en del af opgaverne er angivet med lavere tider, end vi før har haft til at løse opgaven, betyder det for os og for borgerne, at vi ikke ville være i stand til at yde den omsorg og service, som vi mener følger med til opgaven inden for hjemmepleje, udtaler May-Britt Woller Larsen.

Ikke godt nok

SGH skriver således, at de ikke mener, at de længere kan udføre opgaven tilfredsstillende.

- Selv om serviceniveauet ikke er ændret for borgerne, så ligger problemet for os i, at vi ikke kan nå at løfte opgaven med den kvalitet og stolthed, som SFG ellers står for og med den omsorg for borgeren, som vi mener følger med hjemmeplejeopgaven. Og deraf ser vi os desværre nødsaget til at afslutte samarbejdet med kommunen, siger May-Britt Woller Larsen.

Hun tilføjer, at hun gerne vil sige tak til de borgere, de har leveret ydelser til samt til deres pårørende. Ligeledes takker hun Hvidovre Kommune for et ellers “rigtig godt samarbejde”.

Hvidovre Avis har spurgt Hvidovre Kommune, hvilke ydelser, der har fået nedsatte tider i kommunens indsatskatalog 2019, samt hvad der er årsagen til de nedsatte tider. Det har ikke været muligt at få svar før deadline.

Hvidovre Avis følger op på sagen.

red

menu
menu