Privatskolen leder intensivt efter ny lokation

Privatskolen leder intensivt efter ny lokation

Manglende politisk opbakning betyder, at Hvidovre Privatskole ikke kan blive på Sønderkærskolen

En tidsgrænse, der blev overskredet med få dage betød, at Hvidovre Privatskoles planer om køb af Fonagrunden ikke kunne realiseres.

Skolens bestyrelse arbejder derfor intensivt på at finde ny lokation til skolen, som fra juni 2020 ikke længere kan leje Sønderkærskolen af Hvidovre Kommune.

Til Hvidovre Avis melder privatskolens bestyrelse, at de regner dog med at skolen består mange år endnu - hvis ikke i Hvidovre, så maksimalt 10 km. fra skolens nuværende placering.

- Bestyrelsen arbejder intenst med projekt ny lokation, siger bestyrelsens formand Danni Heckmann til avisen.

Hvad betyder det for Hvidovre Privatskole fremadrettet, at det ikke lykkedes at købe Fonagrunden?

- Vi var helt klar med både finansiering og et realistisk og gennemarbejdet byggeprojekt. Undersøgelse af forureningen på grunden og afklaring af byggefelt overskred desværre tidsgrænsen med nogle få dage for vores købsaftale, hvilket betød at Jehovas (ejeren af grunden, red.) kunne sælge til dem de ville, siger Hvidovre Privatskoles formand.

Er der en Hvidovre Privatskole i det kommende skoleår?

- Ja, naturligvis er der en Hvidovre Privatskole i det kommende skoleår, såvel som i mange år fremover, lyder det fra Danni Heckmann.

Et år til på Sønderkær

Har I fortsat en aftale med Hvidovre Kommune om at leje Sønderkærskolen frem til juni 2020?

- Ja. Hvidovre Privatskole har en lejekontrakt frem til og med juni 2020. Hvidovre Kommune har meddelt at, kommunen herefter selv skal bruge bygningerne, og derfor ikke kan forlænge lejeaftalen, siger Danni Heckmann.

Han tilføjer, at det godt nok ville være hensigtsmæssigt for skolen at kunne blive på Sønderkørskolen i en længere periode.

- Set udefra kan man naturligvis undres over, hvorfor Hvidovre Privatskole ikke bare kan blive boende, der hvor vi er nu. Der skal ikke herske tvivl om, at det vil vi da også meget gerne. Der er desværre ikke politisk opbakning til det scenarie på nuværende tidspunkt. Et ønskescenarie for skolen ville dog være, at have en lejekontrakt indtil en ny lokation er fundet. Det ville skabe tryghed for vores ansatte, forældre og børn. Derudover ville det skabe bedre betingelser for projekt ny lokation, i samarbejdet med investorer, bank og ejere af bygninger/grunde, siger Danni Heckmann.

Mangler plads

Hvidovre Privatskole blev en realitet i Hvidovre ved skoleårets begyndelse i august 2015. Siden da er skolen vokset.

- Hvidovre Privatskole har et mål om at blive en fuld 2-sporet skole med max 24 børn i hver klasse. Ser vi på vores ventelister, så er vores mål nået. Desværre er en ansøgning i foråret 2019 til Hvidovre Kommune om leje af ledige lokaler på Musikskolen ikke blevet imødekommet, fortæller Danni Heckmann.

Hvad er jeres planer i det hele taget i forhold til skolens fremtidige placering - vil I stadig bygge en ny skole selv, eller satser I på at leje jer ind i et sted?

- Bestyrelsen har hele tiden arbejdet med tre spor, hvilket vi forsat gør.

Leje af bygning,

Køb af bygning,

Køb af grund og bygge en skole, fortæller Danni Heckmann.

Så I bliver i Hvidovre Kommune?

- Det er vores ønske, at blive i Hvidovre Kommune. Såfremt det ikke lykkes, er vores nuværende smertegrænse 10 km. radius fra nuværende lokation, slutter bestyrelsesformanden.

key

Danni Heckmann

Danni Heckmann

menu
menu