Regulering er træls, men...

Regulering er træls, men...

Regulering er træls. Især hvis det ikke er nødvendigt. Tillid og tiltro er omvendt helt vidunderligt, men tilsvarende møgirriterende, at nogle så kører på frihjul, fordi den manglende kontrol åbenbart indbyder til snyd.

I tilfældet parkering er der som beskrevet i dennes uges artikel om “Hvidovres værste parkering” både pjattede og farlige parkeringer i Hvidovre, der falder uden for de gældende parkeringsregler. Især de farlige parkeringer kunne det være dejligt at få bugt med. Og når nu ikke alle bilister selv kan finde ud af det - og politiet har droppet opgaven - så er det måske den bedste løsning med et lokalt parkeringskorps - selv om unødvendig regulering, som skrevet, som udgangspunkt er træls.

Jeg har selv fået en p-bøde lokalt foran et indkøbscenter. Her var der tale om ren p-skive-forglemmelse, og den slags bøder hører selvsagt til i den virkeligt ærgerlige ende af parkeringsfejl-skalaen. Omvendt har jeg også (udenbys) fået en bøde for at holde for tæt på dobbelt optrukne streger. Ikke mindre træls, økonomisk set, men dog med læringspotentiale for overtegnede.

Spændende bliver det, om et lokalt parkeringskorps kommer til at få en forebyggende eller lærings-effekt på de lokale parkeringer - eller om anstrengelserne kommer til at drukne i klager og uenighed.

menu
menu