Release-koncert med Hvidovres jazzstjerne Marc Bernstein

Release-koncert med Hvidovres jazzstjerne  Marc Bernstein

- på Teater Vestvolden næste fredag

I anledning af saxofonisten Marc Bernsteins nye album Everybody Comes From Somewhere inviterer Vinterjazz til release-koncert på Teater Vestvolden i Hvidovre fredag den 28. februar.

Marc Bernstein er kendt for hans originale spil og intense tilstedeværelse på scenen. Musikken udspringer af en dyb ærbødighed for traditionen kombineret med et personlige aftryk som en musiker, der mestrer sit instrument med en direkte forbindelse til hans hjerte. På hans nyeste udspil, albummet Everybody Comes From Nowhere, søger han hjem til sit udgangspunkt gennem musikken.

Marc Bernstein er født i Brooklyn i USA, men hans forfædre var europæiske jøder, der flygtede fra Ukraine. Familiens længsel efter og kærlighed til det tabte – fortællingerne om forfølgelsen, frygten og flugten til USA - blev en væsentlig del af Bernsteins slægtshistorie.

Siden flyttede han til Europa og landede på Vestegnen i Hvidovre, hvor han har været bosat i årrække, og det er denne slægtsrejse, som Marc Bernstein fortolker på Everybody Comes From Somewhere. Et album, hvor musikken vækker følelser, der giver publikum mindelser om deres egne slægtshistorier.

Eller som jazzanmelder Ivan Rod skriver: ”Musikken er moderne jazz med skyggefulde klangbilleder, der både sender tankerne tilbage i tiden og i retningen af Østeuropa. Bernstein lykkes i den grad – på smuk og meget stringent vis – med at fjerne kulturelle barrierer, bygge bro og skabe sensitiv skønhed. Albummet aftvinger den største respekt!”

Marc Bernstein har spillet og indspillet med musikere som Tom Harell, Billy Hart, Billy Cobham og danske Anders Trentemøller. Bagkataloget rummet ti album og hans kritikerroste CD "Meet The Kibricks" nåede toppen af spillelisterne. I dag er Marc Bernstein bosat i Hvidovre på femte år, hvor han ud over sin musik er kendt som en ildsjæl, der har engageret sig i det lokale foreningsliv.

Så kom med til en magisk aften med musikalsk fordybelse, når Hvidovres helt egen jazzstjerne holder releasekoncert på Teater Vestvolden fredag den 28. februar kl. 20. Dørene åbner en time før koncerten, hvor der er mulighed for at møde Marc Bernstein personligt og få en signeret plade med hjem. Billetter i salg på teatervestvolden.dk

menu
menu