Risbjerg Kirke udvides!

Risbjerg Kirke udvides!

Håber på en god sommer, for flere aktiviteter må rykkes ud i haven

Kører man i disse dage forbi Risbjerg Kirke, kan man bemærke ekstraordinær aktivitet.

Mandag i den forgangne uge var nogle gartnere i snevejr ved at fjerne de større træer langs Hvidovrevej.

På Sønderkær vil man kunne se et par skurvogne opstillet, og et større stillads er ved at blive opsat mod Hvidovrevej, og kigger man indenfor i kirkens sideskib, bliver man mødt af flyttekasser og hektisk aktivitet med pakkeri og oprydning.

Det skyldes alt sammen, at det man i Risbjerg Menighedsråd har ønsket sig længe, nemlig en ombygning, der sætter første sal på sideskibet mod Hvidovrevej. Det bliver nu en realitet.

Integreres med kirkerummet

En første sal, der dels giver bedre plads til de mange aktiviteter kirken hver eneste uge lægger rum til, samt en væsentlig ombygning, der vil få den del af sidelokalet, der ved konfirmationer, juleaften og større bisættelser m.m. lægges sammen med kirkerummet, til i højere grad at blive integreret med kirkerummet, fortæller menighedsrådformand Inger Bidstrup. - Således vil ændringen fra et fladt tag til et tag med høj rejsning levne mulighed for lofthøjde i sideskibet, der modsvarer loftshøjden i kirken, ligesom lysindfald gennem en del tagruder vil tilføre en del mere lys til sideskibet.

Projektet har været længe undervejs. Faktisk var det på tegnebrættet allerede tilbage midt i 1990’erne, da Risbjerg Menighedsråd erstattede den gamle villa på nabogrunden med en sognegård, der hang sammen med kirken. Man besluttede imidlertid af økonomiske grunde at udsætte ombygningen med første sal på det eksisterende sideskib til senere. Senere blev så ca. tyve år og naturligvis en del dyrere end dengang, men intet bliver billigere med tiden.

Ønsker god sommer!

De næste otte måneder vil dagligdagen i Risbjerg kirke blive præget af byggeriet, men også af en del kreativitet, for at kirken kan holdes i gang. En del aktiviteter må afvikles på alternativ vis og man bliver nødt til at rykke rundt eller rykke sammen eller ud i haven, når ellers vejret tillader det. Alle i Risbjerg Kirke håber på en ualmindelig god sommer.

Selve kirkerummet vil dog ikke blive berørt af ombygningen, så gudstjenester, konfirmationer og vielser og begravelser vil kunne finde sted som vanligt.

Projektet er udarbejdet af Risbjerg Menighedsråd i samarbejde med arkitekt Kristina Kluge og ingeniørfirmaet NIRAS og er godkendt af såvel menighedsråd, provstiudvalg og Helsingør Stift.

- Hele ombygningen er planlagt til at vare otte måneder og så vel menighed, som kirkens ansatte og rådet glæder sig til ved årets slutning at kunne tage de nye rum og muligheder i brug, slutter Inger Bidstrup. - Og til den tid vil flagstangen igen blive opsat og der er forventning til, at der bliver god grund til at flage...

Har man lyst til at se nærmere på byggeriet, kan man orientere sig på kirkens hjemmeside: risbjergkirke.dk

Efter ombygningen kommer den fremtidige Risbjerg Kirke til at se sådan ud.

Efter ombygningen kommer den fremtidige Risbjerg Kirke til at se sådan ud.

menu
menu