RISBJERGGÅRD-SALEN EN INTIM KONCERTSAL

RISBJERGGÅRD-SALEN EN INTIM KONCERTSAL

Man ville da heller ikke ”deportere” havnens brugere og foreninger, skriver ERLING GROTH:

En intim koncertsal som Risbjerggårds sal. Sådan en viser erfaring og lange traditioner at Hvidovre har brug for - også i fremtiden. Det har Medborgerhusets kolde, institutionsprægede sal aldrig kunnet - og vil aldrig i fremtiden kunne - erstatte til disse mangfoldige arrangementer og intim-koncerter. Medborgerhusets sal (navneforandring eller ej) er simpelt hen for miljøforladt, - for åndsforladt og har været det fra dag 1. Ja undskyld mig... Derfor det meget sene forsøg med navne/imageforandring.

Men den sal er da anvendelig til mange andre ting - bare ikke som erstatning for Risbjerggård-salen.

Vi var med til at invitere teatret til bymidten. Super ide. Men så kom Teater Vestegnen på tværs og vil have den bevaringsværdige Risbjerggård-sal revet ned, med helt særlige krav til nye teatersale opført oven i Risbjerggård.

Vi vil tale med byrådet om at skåne Risbjerggård-salen, så både teatret og foreningerne kan være i Det nye Kulturhus Risbjerggård. Der er nemlig plads nok, hvis man vil.

Det er jo helt meningsløst at dette skal gøres til en modsætning mellem den folkelige foreningsbaserede lokalkultur og på den anden side den finere kultur i form af teater og kunst, sådan som det pt. tegner.

Men det kan måske nå at blive rettet op? Man ville jo heller ikke ved en udvikling af miljøet ved Hvidovre Havn begynde med at deportere havnens brugere og foreninger. Det ville da også være tude tosset, efter min mening.

Venlig hilsen

Erling Groth,

Ideforum HVIDOVRE 2025

menu
menu