Risbjergskolen får 1,7 millioner fra Novo Nordisk

Risbjergskolen får 1,7 millioner fra Novo Nordisk

Risbjergskolen får penge fra Novo Nordisk Fonden til et matematikprojekt for kommunens børnehave- og indskolingsbørn

Med bevillinger for 45 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden går 16 projekter nu i gang med at styrke børn og unges matematiske og naturfaglige kompetencer.

På Risbjergskolen i Hvidovre, der over 2 år får 1.700.000 kr., vil man køre forløbet Den mobile matematiktjeneste Ved hjælp af 2 Christianiacykler og 700 besøg vil projektet igennem naturfaglig co-teaching bygge bro mellem grundskoler og børnehaver i Hvidovre Kommune.

Naturfagslærere skal træde i pedalerne på et par ladcykler og tage børn, pædagoger og lærere fra kommunens børnehaver og indskolingsklasser med ud i nærområdet og inspirere dem til nye undersøgende måder at arbejde med udendørs matematik. Sådan lyder en idé, som Charlotte Hansen, der er naturfagslærer og -vejleder på Risbjergskolen, har søgt Novo Nordisk Fonden om økonomisk støtte til at realisere.

- Vi er meget glade for at blive tilgodeset med et så stort beløb - og som den eneste folkeskole. Det giver os mulighed for at optimere matematik- og naturfagsundervisningen især hos de yngste børn og på den måde understøtte den indsats på naturfagsområdet, som skolen har haft fokus på de seneste år, siger konstitueret skoleleder på Risbjergskolen, LisApitz og tilføjer:

- Ligesom med vores Newtonroom vil dette projekt ikke alene blive til gavn for Risbjergskolens elever, men også for en stor del af kommunens andre børn. Projektet giver mulighed for at bygge bro mellem børnehaverne og skolen, og det er et område, vi er optaget af i øjeblikket.

Formålet med “Den mobile matematiktjeneste”, som er projektets arbejdstitel, er at benytte matematikken til at bygge en bro mellem Hvidovre Kommunes skoler og børnehaver, og det er planen, at der i løbet af to år skal være 700 besøg/ture med børn og medarbejdere fra børnehaver, indskoling og SFO.

“Den mobile matematiktjeneste” er et af 16 projekter, der skal styrke børn og unges matematiske og naturfaglige kompetencer, som Novo Nordisk Fonden støtter. Risbjergskolen er den eneste folkeskole blandt modtagerne, der bl.a. tæller gymnasier og universiteter.

Brug matematikken!

- Med støtten til projekter om matematik i naturvidenskab og teknologi har det været vores ønske at give børn og unge en endnu stærkere forståelse for, at vi skal bruge matematikken til at undersøge naturen og udvikle teknologien, og det er en stor inspiration at se alsidigheden og den høje kvalitet i de indsendte projekter, siger Berith Bjørnholm, der er leder af afdelingen Naturvidenskabelig uddannelse og formidling i Novo Nordisk Fonden.

menu
menu