Roche kåret som landets bedste arbejdsplads

Roche kåret som landets bedste arbejdsplads

Roche Pharmaceuticals på Avedøre Holme er Danmarks bedste arbejdsplads 2019

Roche Pharmaceuticals a/s er kåret som Danmarks Bedste Arbejdsplads 2019 af den internationale konsulent- og rådgivningsvirksomhed, Great Place to Work. Førstepladsen kommer i kølvandet på den hidtil største organisationsændring hos Roche. Den nye organisation er skabt af medarbejderne, og grundelementerne er: Fleksibilitet og selvledelse.

Tirsdag aften i sidste uge fik Roche den fornemme 1. plads i kategorien “små og mellemstore virksomheder”, da Great Place to Work afslørede resultatet af sin omfattende undersøgelse “Danmarks Bedste Arbejdspladser 2019.”

Selv om Roche 14 år i streg er blevet evalueret som en af Danmarks allerbedste arbejdspladser - og også tidligere har vundet - fremkalder årets 1. plads en særlig stolthed. For kåringen kommer i kølvandet på den største organisationsændring nogensinde i Roche a/s.

Stor indsats af alle

- Da vi i foråret indførte en fundamentalt anderledes og meget agil organisation, turde vi ikke håbe på endnu en topplacering i årets undersøgelse. Vi forventede blot en grundig måling af medarbejdertilfredsheden i den nye organisation, forklarer Linda Vestergaard, HR direktør i Roche, og fortsætter begejstret:

- At vi nu kåres som Danmarks bedste arbejdsplads er helt overvældende og fantastisk. For det sker efter en enorm indsats fra hver eneste kollega. Først knoklede kollegerne med at designe den nye organisation, samtidig med at de håndterede det daglige arbejde. Bagefter har vi kæmpet ihærdigt med at føre den ud i livet, fortæller Linda Vestergaard.

- Vi var 28 kolleger, der skulle komme med bud på modellen for vores nye organisation, og hvordan vi skulle arbejde fremover. I fire såkaldte design teams ‘sprintede’ vi i fire uger, hvor vi vekslede mellem at ideudvikle og få input fra resten af vores kolleger. Det var intenst, sjovt og en virkelig spændende proces. Til sidst præsenterede vi vores forslag til ledelsen, som færdiggjorde puslespillet - med størstedelen af vores brikker, lyder det stolt fra Sara Vogt, Public Affairs Partner i Roche.

Kernen i Roche’s nye organisation er fleksibilitet (agilitet) og selvledelse for både teams og medarbejdere. Den traditionelle lagdelte organisation er afløst af en flad struktur uden mellemledere og hierarkiske arbejdsgange. Lederen har sit fokus på at coache og udvikle den enkelte medarbejder - og målet er “empowerment” af teams og medarbejdere.

menu
menu