Rød afvisning til demonstranter

Rød afvisning til demonstranter

Planerne om at ændre antallet af private udbydere af hjemmepleje, så der fra december 2019 kun skal være en enkelt, skabte debat blandt politikere og uro blandt borgere

Det er ærgerligt, at ca. 400 borgere mister deres nuværende private udbyder af hjemmepleje, men det er desværre en realitet, hvis borgerne fremadrettet skal være trygge ved at få service fra en privat udbyder af hjemmepleje.

Sådan lød det i store træk fra den røde blok i kommunalbestyrelsen, da en gruppe borgere tirsdag aften først demonstrerede foran Rådhuset, sidenhen stillede spørgsmål til kommunalbestyrelsen.

Konservative, Venstre og borgerlisten Hvidovrelisten var derimod åbne for at se nærmere på sagen. DF forholdt sig tavs til spørgsmålene.

Initiativtageren bag demonstrationen, Christel Kirk Brubacher, der præsenterede sig selv som en af de berørte borgere, udtrykte, at hun var bekymret for, hvordan ændringerne vil påvirke kvaliteten og konkurrencen på området fremadrettet.

Det fik borgmester Helle Adelborg til at uddybe overvejelserne bag beslutningen om, at der fra december kun skal være en enkelt udbyder af privat hjemmepleje og omsorg i Hvidovre Kommune.

- Jeg har stor forståelse for, at det her udbud kan skabe uro for borgerne, men det er et vilkår og kan være en konsekvens. Jeg kan da godt se, at det påvirker konkurrencen, når man kun har en udbyder, men for mig er det vigtigt, at vi har en kvalitet hos udbyderen, og det er de her krav et udtryk for, sagde borgmesteren til de fremmødte borgere.

Blå ikke overbeviste

Fra Konservative og Venstre lød det, at de ikke var med i budgetforliget og derfor ikke havde stået bag beslutningen om at gå fra flere til en enkelt privat udbyder af hjemmepleje.

- Det her er begrundet i et ønske om at bedre økonomien, men vi er ikke overbevist om, at det her er løsningen. Vi ved ikke hvad muligheden er, men tanken melder sig da om, om der er mulighed for at aflyse det her udbud, og vi vil lytte med, når vi får en orientering om det, sagde Steen Ørskov (C).

Også Hvidovrelisten lovede, at følge op på situationen.

- Vi er en del af budgetforliget, men havde ikke forestillet os den her situation, da vi traf beslutningen. Vi sidder her for at varetage borgernes interesse, så når en borgergruppe gør opmærksom på et problem, så kan vi love, at de problemer, der her er kommet frem, nok skal komme på bordet. Der er ingen af os, der er interesseret i at få en ringere ordning, og da slet ikke, hvis der ikke er tale om en besparelse. Men der skal være et flertal bag en forandring, fastslog Arne Bech.

Ud over Hvidovrelisten er budgetforliget indgået af Socialdemokraterne, SF og DF, men hvor sidstnævnte undlod af sige noget om deres holdning, så meldte både SF og Socialdemokraterne, at ændringerne i antallet af private udbydere for dem var et spørgsmål om at skabe tryghed og kvalitet for borgerne.

- Det, der er vigtigt for os, når vi går fra mange små til et større firma, er, at skabe større sikkerhed og tryghed for borgerne. Vi tror grundlæggende ikke på at mange små firmaer, der konkurrerer på pris, er godt, hvis der skal være tryghed og sikkerhed. Jeg er med på, at her hvor vi er i processen lige nu kan føles utrygt for den enkelte borger, sagde Anders Wolf Andresen (SF).

red

menu
menu