Røgfri kommune er da ikke en hetz

Røgfri kommune er da ikke en hetz

Det står naturligvis enhver frit for at ryge. I det hele tage må man jo gøre præcis som man vil, så længe det er lovligt og man i øvrigt tager hensyn til andre mennesker.

Rygning er desuden heller ikke noget, der adskiller gode eller mindre gode mennesker. Både rygere og ikke-rygere kan naturligvis være lige irriterende eller lige venlige.

Og hvorfor skriver jeg så det?

Jo, det er fordi, at et ønske om røgfrihed hurtigt kan tolkes som en kritik af rygere, en jagt på eller en decideret hetz og indskrænkning af rygeres frie ret til at ryge.

Sidste uges debat i kommunalbestyrelsen åbenbarede nogle af ovenstående klassiske argumenter imod en røgfri kommune, mens det på den anden side stod klart, at røg og rygning kan være både generende og i værste fald inspirerende for børn og unge.

Resultatet af debatten blev, at Hvidovre skal være en røgfri kommune. Men det betyder ikke, at der er fare for, at rygere fremadrettet vil blive jaget vildt i kommunen. Det er blot et ønske om, at dem der ikke ryger heller ikke udsættes for røg - noget som langt de fleste rygere heldigvis allerede tager meget stort hensyn til.

menu
menu