Rosenkåring og gratis koncert med Gasoline

Rosenkåring og gratis koncert med Gasoline

Tag hele familien med til havefest i Valbyparken på søndag den 4. august

På søndag den 4. august kl. 11-16 er der traditionen tro rosenkåring i Valbyparken, god underholdning og en oplagt anledning til at invitere familie og venner på picnic i Københavns største park.

Arrangementet er gratis og åbent for alle, der holder af haver og blomster, grønne oplevelser under åben himmel og inderlig, musikalsk underholdning.

Vær med til at kåre Valbyparkens smukkeste rose

Fra kl. 11-14 kan du i Rosenhaven stemme på de tre smukkeste roser indenfor tre kategorier: En rød, en gul og en hvid rose. Herefter tælles stemmerne sammen, og kl. 15 afsløres det, hvilke tre roser, der løber med årets titel.

Alle der afgiver stemme er også med i lodtrækningen om flotte gaver fra Det Danske Rosenselskab, Grønne Hjem Valby og Koustrup & Co.

Bliv klogere på roserne i Rosenhaven

I Rosenhaven kan du også øse erfaring om alt, der vedrører roser hos Det Danske Rosenselskab og få en rundvisning af rosengartner Gitte Lykke Christensen.

Gå på opdagelse i temahaverne

I Temahaverne kan du bl.a. møde landskabsarkitekt Jane Schul, der fortæller om Den dynamiske have, Signe Hermansen, som kan fortælle om permakultur og om de mere end 80 spiselige planter i Skovhaven. Dahliaselskabet arrangerer kåring af de smukkeste Dahliaer i haven af samme navn, og krydderurtekonerne Nielsen og Nielsen byder sammen med Ishtar - de etniske rødstrømper fra Blågårdsgade - på lækre smagsprøver under overskriften “Et strejf af Mellemøsten”.

Du kan starte dagen med en guidet rundvisning i temahaverne ledsaget af landskabsarkitekt Helle Nebelong, som tilbage i 1996 designede masterplanen for de 17 cirkelrunde haver.

Langs Valbyparkens monumentale allé kan du møde forskellige repræsentanter fra grønne organisationer, ByBi, Naturplanteskolen og Grøn Hverdag.

Masser af musik

CPH Opera Festival kommer bogstaveligt talt cyklende forbi i form af Operacyklen, som leverer pop-up forestillinger med kendte arier på den runde plads for enden af Hammelstrupvej midt mellem Rosenhaven og Temahaverne.

I Rosenhaven er der musikalsk underholdning ved Trine og Josefine Opsahl på harpe og cello.

Efter kåringen af årets roser skruer bandet Gasoline op for musikken. Bandet består af fem kvinder, der med høj oktan og rockhjelmen spændt sætter strøm til Gasolins udødelige sange.

I 2019 er det 50 år siden, at Danmarks mest legendariske og ikoniske rockband Gasolin blev dannet på Christianshavn. Det fejrer GASOLINE med et repertoiret bestående af Gasolin' hits og sange fra Kim Larsens første solo album “Værsgo”.

Gasolins udødelige sange og musik lever i den grad videre hos de fem kvinder i Gasoline. Med høj oktan og rockhjelmen spændt sætter de strøm til sangene og gi’r dem ny vitalitet og energi.

For tretten år siden fandt de fem erfarne musikere sammen omkring en enkel idé: At sætte kvindekraft til Danmarks største drengerøvsorkester: Gasolin'. Et orkester hvis sange har fulgt dem gennem barndom og ungdom. Alle fem delte de en kærlighed til Gasolin' og den livskraft, der strømmer ud af sangene. Et brændstof, de kunne kende hos sig selv. Alligevel har de aldrig set sig som et kopiband, de har ingen intentioner om at imitere. Gasoline gør numrene til deres egne med respekt for de originale versioner.

GASOLINE består af Line Münster-Swendsen: vokal, Birgitte Bjørn: guitar og kor, Lisbeth Rysgaard: guitar og kor, Annette Bork: bas og kor samt Ditte Brodde: trommer

Orv, det er osse for børn!

Der er kreativ workshop for børn, hvor de kan bygge deres egen mini-have og tage med hjem.

Foran Rosenhaven er der indrettet kælkebakke, med mulighed for at kælke og mærke suset i maven midt i sommervarmen!

Blomsterkjoler mellem tusinder af roser

Blomsterdekoratør Camilla Tarp, som er medindehaver af gourmet forretningen Cuisine et Florie på Gammel Køge Landevej 22U, har til dagen kreeret syv blomsterkjoler, som kan beundres i Rosenhaven.

Fokus på haven & Rosenkåring er Københavns Kommunes årligt tilbagevendende havefest, og det er gratis at deltage.

Programmet kan downloades på kk.dk/valbyparken

Fuld fart på kælkebakken, fotograf: Kelter Photography

Fuld fart på kælkebakken, fotograf: Kelter Photography

menu
menu