Rosenklipper ved et tilfælde

Rosenklipper ved et tilfælde

Anna Jørgensen fra Hvidovre var egentlig cyklet til Valbyparken for at sidde på en skyggefuld bænk og læse i god bog, da tilfældet ville hende noget andet

Bedst som Anna Jørgensen fra Hvidovre havde sat sig til rette på en bænk i Rosenhaven i Valbyparken, greb tilfældet ind og ændrede hendes planer for dagen.

Anna havde netop slået op på det sted, hun var kommet til i “De dybeste rødder” af Thomas Larsen og Margrethe II, da det bogstaveligt talt væltede ind med kvinder og en enkelt mand, som udrustede med rosensakse gik i gang med at soignere Rosenhavens tusinder af blomstrende skønheder, så de kunne blive endnu skønnere til den store rosenkåringsfest på søndag.

- Jeg blev så grebet af den gode, entusiastiske stemning, så jeg tilbød at være med, og det var så hyggelig og god en oplevelse, så jeg har bedt om at blive inviteret med til næste år igen fortalte Anna, som nu kan kalde sig “Rosenklipper”.

Det frivillige “pudseri” finder sted hvert år otte dage forud for rosenkåringen. Alle visne rosenhoveder må falde, så de nye knopper får kraft til at folde sig ud, så publikum på søndag har nye, skønne blomsterhoveder at stikke næserne i.

De 20 frivillige rosenklipperne kom fra kommuner i og omkring København, én enkelt kom helt fra Bogø og en anden fra Sorø for at medvirke i det sansebombarderende “hjælpearbejde”, og de 200 grønne fingre blev taget imod med kyshånd af Københavns Kommunes rosengartnere som foruden Martin tæller kollegerne Nina og Henrik.

Der blev klippet visne blomsterhoveder af roserne i et par timer, hvorefter alle, som tak for hjælp, blev budt på kaffe og kage i Café Rosenhaven.

menu
menu